(foto) Premieră de la Renault Trucks: Vehiculele electrice Master Z.E., D Z.E. şi D Wide Z.E.

Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

După zece ani de experimente în condiții reale de exploatare cu partenerii săi, Renault Trucks a dezvăluit a doua generație de vehicule electrice: Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E.

Cu această gamă completă de maşini, cu capacităţi între 3.5 şi 26 de tone, Renault Trucks va pune la dispoziţia clienţilor nişte maşini ideale pentru transportul de mărfuri sau colectarea deşeurilor, fără emisii, în zonele urbane şi periferiile acestora.

Renault Master Z.E., care va fi lansat din septembrie 2018, este ideal pentru livrări și oferă acces în zonele orașelor în care alte vehicule mai mari nu pot ajunge sau circulaţia acestora este restricţionată. Setul de acumulatori litiu-ion de 33 kWh al acestui vehicul utilitar electric are nevoie de șase ore pentru a fi încărcat complet.

Volumul său de încărcare este același ca şi al unei maşini cu motor cu ardere internă, asta deoarece bateriile sunt montate sub scaunele din față. Gama Master Z.E. vine în șase variante (patru autoutilitare și două cabine cu platformă) proiectate pentru a satisface toate cerințele profesioniștilor care lucrează în medii urbane.

Totodată, pentru a proteja șoferul și încărcătura, și pentru a păstra locuitorii orașelor în siguranță, Master Z.E. este echipat standard cu o cameră video spate, un sistem compus dintr-un radar pentru deplasarea cu spatele și o oglindă retrovizoare largă cu vedere panoramică.

Vehiculul cu o greutate de 3.5 tone produce 77.5 CP şi 225 Nm dintr-un singur motor electric. Viteza maximă pe care o poate dezvolta este de 100 de km/h. Autonomia operaţională în ciclu NEDC este de 200 de km, însă cea reală poate ajunge la 120 de kilometri.

Camionul Renault Trucks D Z.E. are o greutate de 16 tone şi va fi disponibil în două versiuni de ampatament: 4.4 şi 5.3 metri. De propulsie va răspunde un motor electric, care produce 177 (putere continuă) sau 252 de CP (putere de vârf) şi 425 Nm de cuplu. Cutia de viteze are doar două trepte.

La solicitare, setul de acumulatori poate avea o capacitate de la 200 la 300 kWh, iar autonomia reală poate atinge 300 de kilometri.

Pe de altă parte, cel mai masiv camion de 26 de tone – Renault Trucks D Wide Z.E. – va fi disponibil iniţial ca o maşină de colectare a deşeurilor. Acesta are un ampatament de 3.9 metri şi vine dotat cu două motoare electrice. Agregatele produc în total o putere continuă de 354 CP sau una de vârf de 503 CP, în timp ce cuplul maxim produs este de 850 Nm.

Cutia de viteze este de asemenea cu două trepte, setul de baterii are o capacitate de 200 kWh, iar autonomia reală poate atinge 200 de kilometri.

Datorită încărcării rapide DC, bateriile litiu-ion de pe Renault Trucks D Z.E. și Renault Trucks D Wide Z.E. pot fi încărcate complet în maxim două ore dacă se foloseşte conectorul CCB Combo de 150 kW. Pentru încărcarea AC pe timp de noapte, timpul de încărcare completă a unei baterii de 300 kWh este de 12 ore. În acest caz, o priză de alimentare industrială trifazată de 380V 32A este suficientă.

Iar pentru o flexibilitate maximă în ceea ce privește utilizarea și caroseria, aceste maşini sunt echipate standard cu un arbore de decolare (PTO) și o interfață mecanică.

Camioanele Renault Trucks D vor fi produse la uzina companiei din Blainville-sur-Orne, Normandia, din a doua jumătate a anului 2019.

Iată unele maşini concurente:

(foto) Premieră mondială: Al doilea camion electric al Volvo Trucks – noul FE Electric

(video) Daimler Trucks a făcut primele exemplare Mercedes-Benz eActros şi le-a dat în exploatare

(video) Tokio 2017: Daimler Trucks a făcut un camion electric care poate rula 350 km cu ale sale 23 de tone


Distribuie:
 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...