in ,

LoveLove

(foto) Premieră europeană: Noul Cadillac XT4 aterizează în regiune cu un motor diesel

Noul Cadillac XT4 se pregăteşte să debuteze în Europa! Se întâmplă oficial pentru prima dată de la debutul modelului în martie 2018 în SUA!

Pe piaţa din regiunea noastră SUV-ul premium va fi disponibil cu tracţiune integrală sau tracţiune faţă, dar şi cu două opțiuni eficiente de propulsie: un turbodiesel de 2.0 litri, dezvoltat în și pentru Europa, dar și un motor pe benzină de 2.0 litri.

Cadillac XT4 eu spec 2020 14

Caracteristici cheie:

 • Modelul XT4 va fi disponibil în echipările Luxury, Premium Luxury și Sport. Modelele XT4 Sport au o grilă lucioasă cu ochiuri negre, inspirată de modelele de înaltă performanță din seria V de la Cadillac, rame negre lucioase pentru geamuri și opțiuni specifice de jante din aliaj. De cealaltă parte, maşinile în celelalte două echipări se deosebesc prin accente metalice deschise la culoare, rame pentru geamuri din aluminiu satinat și nişte mânere cromate cu finisaj satinat.
 • Toate modelele dispun de faruri şi stopuri full LED, inclusiv pentru faza lungă şi scurtă, dar şi pentru luminile de zi. Stopurile standard au nişte corpuri de culoare roşie, în timp ce modelul XT4 Sport dispune de nişte lentile transparente.
 • Cabina este decorată cu materiale de calitate care să corespundă preţului cerut, premium, în stilul Cadillac. Printre dotări se numără un încărcător wireless de ultimă generație (15W), un ionizator de aer, patru porturi USB standard și trei prize de alimentare de 12 volți. Modelele echipate cu navigaţie primesc, de asemenea, un cititor de carduri de memorie SD în consola centrală.
 • XT4 oferă un spațiu excepțional pentru un SUV premium compact, în special pentru pasagerii de pe bancheta din spate, cu un total de 1.004 mm de spațiu amplu pentru picioare. XT4 oferă, de asemenea, până 1.385 litri de volum maxim pentru bagaje, cu scaunele spate rabatate.
 • Caracteristicile interioare suplimentare includ: un volan în trei spiţe şi îmbrăcat în piele, scaune frontale cu un profil sportiv şi cu funcţie de masaj, sistem de iluminare ambientală, un joystick rotativ şi tactil pentru controlul interfeţei Cadillac User Experience de pe monitorul central HD de 8 inci, etc.
Cadillac XT4 us spec 2020 37
 • La momentul lansării în Europa, XT4 cu motor turbodiesel va fi oferit în două versiuni diferite: Launch Edition și Launch Edition Sport. În primul caz este vorba despre o maşină cu tracţiune faţă, jante din aluminiu de 18 inci şi o serie de elemente cromate la exterior, iar în al doilea se poate combina cu o tracţiune faţă sau integrală, alături de jante din aluminiu de 20 inci, grilă de radiator şi volan sport, elemente finisate în negru lucios, un set de pedale din aluminiu, etc.
 • Însuşi modelul XT4 vine cu o gamă largă de caracteristici de confort și de siguranță în mod standard, printre care: un sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, de avertizare în cazul părăsirii benzii de drum şi de asistenţă pentru menţinerea în bandă, sistem Cross Traffic Alert, sistem de avertizare cu vibraţii în scaunul şoferului, scaune faţă/spate cu încălzire automată, volan încălzit automat, un hayon acţionat electric şi cu funcţie hands-free, dar și un nou controller de infotainment rotativ tactil.
 • În plus, ambele ediții de start sunt echipate cu un sistem de camere la 360 de grade, o oglindă retrovizoare interioară digitală de înaltă definiție, asistență automată la parcare pentru parcare paralelă și perpendiculară, informații CUE și sistem media cu navigaţie 3D integrată și multe altele. Launch Edition Sport oferă, de asemenea, un cruise control adaptiv cu funcționalitate stop & go, dar și un head-up display color.
 • Pachetul Premium opțional include un acoperiş panoramic, scaune frontale ventilate și reglabile electric, cu funcție de masaj, tapițerie din piele cu inserții perforate, sistem audio Bose Centerpoint Surround cu 13 difuzoare, plus o alegere de trei (Launch Edition) și două (Launch Edition Sport) culori interioare diferite.
Cadillac XT4 us spec 2020 4
 • Revenind la partea tehnică, Cadillac spune că motoarele sunt pregătite pentru a corespunde normelor de emisii Euro 6d. Clienţii europeni vor putea opta pentru un exclusiv nou motor turbodiesel, o premieră după mult timp pentru orice produs Cadillac din întreaga lume, restul modelelor din gamă fiind disponibile doar cu motoare pe benzină.
 • Unitatea produce 174 CP şi 381 Nm de cuplu între 1.500-2.750 rpm. Propulsorul are o greutate de 145 kg și dimensiunile sale sunt compacte datorită în parte capului său de cilindri cu colector de evacuare integrat. Combustibilul este injectat eficient printr-un sistem common rail cu o presiune de 2000 bar și injectoare solenoide. Gestionarea termică activă și pompa de ulei cu deplasare variabilă continuă contribuie în continuare la creșterea eficienței consumului de combustibil.
 • Al doilea motor care va fi disponibil, la fel în patru cilindri, este un benzinar care are trei moduri de funcționare distincte: prin ridicare la un nivel scăzut a supapelor, la nivel înalt, dar şi prin dezactivarea la sarcină redusă a doi dintre cilindri. Motorul dispune, de asemenea, de un turbocompresor twin-scroll, injecție directă, gestionare termică activă și tehnologie stop/start. Generează 230 CP la 5.000 rpm şi 350 Nm între 1.500-4.000 rpm.
 • Ambele motoare sunt cuplate la o transmisie automată cu nouă trepte, care contribuie la o consum moderat de 6.4 l/100 km și emisii de CO2 de 167 g/km (diesel FWD), respectiv 10.0 l/100 km și 228 g/km de CO2 (în cazul unui model pe benzină şi cu AWD), în conformitate cu standardele WLTP.
 • Suspensia standard este una cu două braţe pe puntea din faţă şi multi-link pe cea din spate. Sistemul standard Driver Select Mode permite ajustarea sa la cerere pentru diferite stiluri de conducere și condiții de drum.
 • Sistemul de tracțiune integrală cu ambreiaj dublu este disponibil (standard pe versiunile pe benzină) și oferă confortul decuplării în întregime a punţii spate atunci când conducătorul auto dorește, eliminând frecările inutile și optimizând astfel consumul de combustibil.
 • Suspensia activă sport este disponibilă pentru modelele XT4 Sport şi dispune de nişte amortizoare adaptive. Utilizează senzori electronici pentru a monitoriza drumul în timp real și pentru a face ajustări în amortizare la fiecare două milisecunde.
 • XT4 este, de asemenea, primul Cadillac care introduce o asistență electro-hidraulică la frânare, care înlocuiește sistemul tradițional de frânare asistat cu vid, soluţie care îmbunătățește economia de combustibil și ocupă mai puțin spațiu sub capotă.
Cadillac XT4 us spec 2020 25

Cadillac XT4 va ajunge în showroom-urile europene începând cu data de 10 octombrie și va fi oferit în două ediții speciale de start, exclusiv stilizate și echipate generos: Launch Edition și Launch Edition Sport. În Germania, prețurile pentru aceste două ediții de start pornesc de la 42.900 de euro şi 47.100 de euro respectiv.

GALERIE FOTO:
(maşinile cu numere de înmatriculare non-germane
sunt în specificaţie americană, doar cu titlu de prezentare,
deşi diferenţele sunt minime)