in ,

(foto) Premieră europeană: Noul crossover Lynk & Co 02 foloseşte platforma lui Volvo XC40

Brandul Lynk & Co, parte a concernului chinez Geely, a prezentat în capitala Olandei o nouă maşină care este orientată spre clienţii europeni şi deschide astfel accesul producătorului pe bătrânul continent.

Noul model este un crossover compact numit 02, care a fost lansat după alt crossover botezat 01 şi un sedan pre-serie 03.

Toate cele trei maşini din gamă nu se deosebesc prea mult la capitolul design şi nici în ce priveşte şasiul. Automobilele utilizează platforma modulară CMA, dezvoltată de Volvo în comun cu inginerii Geely, iar segmentul din care face parte ar trebui să-l transforme pe 02 în cel mai popular model al mărcii.

Lynk & Co 02 are o lungime de 4.448 de mm, o înălţime de 1.528 mm, iar ampatamentul de 2.702 mm este identic cu cel al noului Volvo XC40. Se mai cunoaşte că, spre deosebire de suedez, are o gardă la sol mai mică şi un centru de greutate poziţionat mai jos.

Dacă tot foloseşte platforma CMA, acest lucru înseamnă că motoarele sunt poziţionate transversal, este compatibilă cu agregate turbo, dar şi cu două variante de suspensie spate (semi independentă şi multi link).

Sub capota lui Lynk & Co 02 se vor utiliza propulsoare similare cu cele de pe modelul 01 şi vorbim despre: un benzinar turbo de 1.5 litri cu 156 CP, tracţiune faţă şi cutie manuală, urmat de acelaşi benzinar forţat să producă 180 de CP şi cuplat la o cutie de viteze robotizată, iar cel mai puternic va fi un benzinar de 2.0 litri cu 190 de CP, cuplat la o cutie de viteze robotizată şi cu un sistem de tracţiune integrală.

În Europa, noul Lynk & Co 02 va fi oferit clienţilor inclusiv pe bază de abonament şi cu tehnologii hibride. O unitate de propulsie hibridă va apărea în a doua jumătate a lui 2018 şi va combina un benzinar de 1.5 litri cu 180 de CP cu un electromotor şi un set de acumulatori poziţionaţi în tunelul central al caroseriei.

În total se vor produce 250 de CP şi această combinaţie de agregate va apărea şi pe celelalte modele ale mărcii.

Habitaclul crossoverului compact este asemănător cu cel din sedanul 03, iar însăşi ecranele, butoanele şi diversele mânere sunt identice în toate cele trei maşini. Se poate remarca prezenţa unui panou de bord digital, a unui sistem multimedia cu ecran mare şi tactil întors spre şofer, numeroase tehnologii de comunicare şi conectare cu spaţiul virtual, dar şi o gamă variată de materiale decorative puse la alegere.

Iniţial conducerea Lynk & Co planifica să producă maşinile sale într-un singur nivel de echipare all-inclusive, însă a renunţat la idee şi va oferi câteva nivele de echipare. În versiune de top, Lynk & Co 02 va avea un habitaclu tapiţat cu piele, scaune reglabile electric şi încălzit, sistem de climatizare automată în două zone, jante bicolore, cruise control adaptiv, sistem de frânare automată şi multe altele.

Marca Lynk & Co a anunţat că toate modelele sale dedicate pieţei europene vor fi produse la uzina Volvo din Belgia, iar un un prim showroom a fost deja deschis în Amsterdam!

În 2019 va fi lansat modelul Lynk & Co 04 şi 05, maşini care de asemenea vor avea la bază platforma CMA, iar din 2020 firma va începe să folosească arhitectura SPA!

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?