in , ,

(foto) Premieră: Ferrari GTC4 Lusso T

Compania Ferrari a prezentat o nouă versiune a supercarului GTC4 Lusso care a primit litera T în denumire. După câte poate v-aţi dat seama, noutatea este primul model cu patru locuri din gama mărcii italiene care are motor turbo.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: Ferrari anunță noul GTC4Lusso, înlocuitorul lui FF

ferrari-gtc4-lusso-t_0

Ferrari GTC4 Lusso T are sub capotă un motor V8 de 3.9 litri, care pentru unii clienţi va fi o alternativă agregatului natural aspirat V12 de 6.3 litri cu 680 CP.

Propulsorul V8 turbo oferă în schimb 610 CP şi 760 Nm de cuplu (disponibil între 3.000 şi 5.250 rpm). Transmisia este una robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje.

ferrari-gtc4-lusso-t_1

Spre deosebire de fratele său mai mare care are o tracţiune integrală, modelul din articol are o tracţiune pe puntea din spate. Greutatea maşinii este egală cu 1.740 de kilograme, cu 50 mai puţin decât varianta originală.

Distribuţia greutăţii pe axe este de 46:54 în favoarea osiei spate. Maşina cu motor natural aspirat are o proporţie de 47:53.

Potrivit informaţiilor neoficiale supercarul accelerează de la 0-100 km/h în 3.5 secunde, iar viteza maximă depăşeşte 320 de km/h. Ferrari GTC4 Lusso cu motor V12 accelerează în 3.4 secunde, iar viteza maximă ajunge la 335 km/h.

ferrari-gtc4-lusso-t_2

Automobilul s-a mai ales cu un sistem de control al derapărilor laterale Side Slip Control 3 (SSC3).

În timpul derapajelor sistemul electronic compară setările lui cu valorile maxime admise şi dacă este necesar ajută şoferul să controleze alunecarea prin traction-control şi diferenţialul spate activ.

ferrari-gtc4-lusso-t_3

Premiera publică a modelului va avea loc la Salonul Auto de la Paris. Tot acolo se aşteaptă apariţia variantei decapotabile a supercarului hibrid Ferrari LaFerrari.

Vezi mai multe: (foto) Oficial: Ferrari va prezenta varianta decapotabilă a hipercarului LaFerrari la Paris

Iti place articolul?