in ,

(foto) Premieră în China: Noul SUV coupe VW Tiguan X

Moda pentru SUV-uri coupe ia amploarea şi în gama de modele a mărcii VW. Cel mai nou produs de acest gen este Tiguan X, varianta coupe a lui Tiguan facelift, automobil care a fost prezentat în China acum câteva ore în premieră.

Modelul va fi produs de întreprinderea comună SAIC Volkswagen pentru piața internă, însă doar pentru aceasta?…

New 2020 VW Tiguan X cn spec 3

Noul Tiguan X diferă de modelul de bază doar prin forma acoperişului şi o parte posterioară complet nouă. Noile stopuri LED sunt pe departe diferite de cele ale lui Tiguan, iar noua bară de protecție spate include o bandă reflectorizantă largă și nişte pseudo terminaţii de eşapament de dimensiuni generoase.

În același timp, designul părţii frontale şi a liniilor laterale au rămas cele deja bine cunoscute. La evenimentul de prezentare maşina a fost arătată din start în echiparea R-Line, care să-l facă mai sportiv şi mai atrăgător în faţa publicului. Un astfel de modele va dispune de faruri Matrix LED IQ Light, stopuri full LED, acoperiş panoramic, jante din aliaj de 20 inci, etc.

Dimensiunile modelului sunt următoarele, deşi vi le-am comunicat anterior cu primele imagini. Tiguan X se bazează pe Tiguan-ul cu ampatament alungit, care în Europa se numește Tiguan Allspace, iar în China – Tiguan L! Astfel, ampatamentul acestui SUV coupe măsoară 2.791 mm în loc de cei 2.677 mm ai versiunii standard familiare pentru noi.

Și datorită posteriorului extins, Tiguan X a devenit cel mai lung Tiguan: 4.764 mm vs. 4.701 mm cât măsoară un Tiguan Allspace, în timp ce 4.486 mm are în lungime un Tiguan obişnuit. Înălțimea a coborât până la 1.628 mm în loc de 1.673 mm. În cele din urmă, modelul este ușor mai lat decât cel standard: 1.859 mm vs 1.839 mm.

Din punct de vedere al designului interior, dar şi a dotărilor, nimic nu este diferit, astfel încât toate cele introduse cu facelift-ul modelului obişnuit se vor regăsi şi aici. O dotare standard este un panou de bord digital, iar panoul sistemului de climatizare poate conţine doar comenzi tactile, de exemplu.

Echiparea R-Line va include printre altele un volan multifuncţional exclusiv din piele, sistem audio Harman Kardon cu 10 difuzoare, sistem de iluminare ambientală cu 30 de culori.

Din punct de vedere tehnic se anunţă sub capotă cu o gamă de motoare formată din doar o singură unitate – un TSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care produce 186 CP sau 220 CP. Cutia de viteze este un DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj umed, fără alternativă. Sistemul de tracţiune poate fi integral sau doar puntea din faţă poate fi acţionată.

Pe piaţa din China noul Tiguan X va fi lansat în al patrulea trimestru din acest an.

GALERIE FOTO:
(sursă: autohome.com.cn)