in ,

COOLCOOL

(foto) Premieră în India. Noua generaţie Toyota Urban Cruiser se poate deja comanda

Toyota Urban Cruiser, un model de crossover compact, produs în perioada anilor 2008-2014 şi văzut inclusiv pe străzile Chişinăului, revine sub forma unei noi generaţii. Noul Urban Cruiser a fost anunţat iniţial pentru piaţa din India, acolo unde se poate deja comanda.

All new 2020 Toyota Urban Cruiser india spec 0 scaled

Aflaţi că noul model a fost construit de această dată în baza înţelegerii încheiate de Toyota şi Suzuki în 2017: cu ajutorul Toyota, Suzuki îşi va mări gama de oferte hibride pentru piaţa europeană, iar ultima companie va ajuta prima în schimb în fortificarea poziţiei pe piaţa din India.

Astfel, noul Urban Cruiser nu este altceva decât un frate-geamăn al modelului Suzuki Vitara Brezza, o maşină de sub patru metri lungime care se vinde pe piaţa statului asiatic şi care nu are nimic în comun cu Vitara bine cunoscută şi în Moldova.

În linii generale vorbind, noul Urban Cruiser se deosebeşte de modelul Suzuki doar printr-un design diferit al părţii frontale a caroseriei, dar şi logouri. Bara de protecţie şi grila de radiator sunt realizate în stilul corporativ al mărcii nipone. Paleta de culori pentru caroserie cuprinde şi opţiuni bi-ton, iar pentru habitaclu există mai multe opţiuni de culoare pentru tapiţerie.

Printre dotări, noul Urban Cruiser poate avea sistem de control automat a climatizării, un sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inci (cu suport Android Auto şi Apple CarPlay), cruise control, ștergătoare cu senzor de ploaie, corpuri de iluminat exterioare pe bază de LED-uri, inclusiv proiectoare anti ceaţă, oglindă interioare retrovizoare cu funcţie anti orbire, etc.

Sub capotă situaţia este la fel asemănătoare, ba chiar identică. Se va oferi pe piaţa locală din India cu un benzinar de 1.5 litri cu 105 CP şi 138 Nm de cuplu. Cutia de viteze poate fi una mecanică în cinci trepte sau automată cu patru rapoarte.

Apropo, în cazul maşinilor cu transmisie automată, acestea pot fi comandate cu o versiune mild hybrid a motorizării în cauză, care adaugă în schema propulsiei o baterie litiu-ion compactă şi un demaror-generator. Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă. Suspensia de pe puntea din spate este una semi-dependentă.

Noul Urban Cruiser va fi produs la aceeași fabrică indiană Maruti Suzuki, acolo unde se asamblează şi Vitara Brezza. Startul vânzărilor este programat pentru toamna acestui an. Preţul de start orientativ ar trebui să fie în jur de 11.000 de dolari SUA.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO: