in ,

(foto) Premieră în SUA: Cel mai puternic sedan de serie din lume a suferit un facelift

Pe lângă modelul actualizat Challenger, marca americană Dodge a pregătit un facelift pentru sedanul Charger care a ajuns la mijloc de “carieră”. Cele mai semnificative modernizări le-a suferit versiunile sale performante, asta pentru că reprezintă cam o pătrime din toate maşinile pe care constructorul le vinde într-un an.

Aşadar, Dodge Charger SRT Hellcat continuă să rămână cel mai puternic sedan de serie din lume şi de aceea nu a suferit modificări sub capotă, acolo aflându-se un V8 de 6.2 litri care produce 717 CP. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte TorqueFlite şi cu padele în spatele volanului. În schimb, au apărut câteva dotări preluate de la incredibilul Challenger Demon.

De exemplu, sistemul Launch Assist oferă un suport la pornirea cu viteză de pe loc şi funcţionează alături de Launch Control pentru a optimiza puterea furnizată de motor în cazul în care roţile pierd contactul cu suprafaţa carosabilă pe drumuri denivelate. Iar cel numit Torque Reserve adună o rezervă de cuplu pentru startul de pe loc.

Un alt sistem numit Line Lock permite blocarea independentă a mecanismelor de frânare faţă pentru a putea realiza cu uşurinţă un burnout, pentru a încălzi anvelopele de pe puntea care asigură tracţiunea. A mai apărut şi un After-Run Chiller care răceşte în mod autonom supercharger-ul atunci când motorul este oprit, trăgând aer prin două guri care au apărut în noua grilă a radiatorului.

Acestea din urmă, alături de Launch Assist şi Line Lock le are şi versiunea inferioară Charger R/T Scat Pack, care este dotată cu un V8 natural aspirat de 6.4 litri, care produce 492 de CP şi 644 Nm. Mai dispune de un nou panou de bord şi opţional de o suspensie adaptivă Bilstein cu trei regimuri de amortizare.

Versiunea Charger SRT simplă a fost eliminată din gamă! Sedanul în versiune Dodge Charger R/T cu motor V8 de 5.7 litri (375 CP) a beneficiat de o capotă nouă, o suspensie Performance resetată, servodirecţie îmbunătăţită, scaunele cu profil scos mai mult în relief, padele de comutare a treptelor în spatele volanului, tapiţerie textilă specială, sistem multimedia Uconnect cu ecran de 8.4 inci şi altele.

Nou este pachetul Cold Weather care adaugă un volan, cotiere pe uşi şi scaune, inclusiv cele spate, încălzite.

După această actualizare, numărul total de versiuni Charger a crescut la șase: pe lângă cea de bază SXT (296 CP), a apărut una GT cu tracţiune spate şi SXT cu tracţiune integrală. Ambele au sub capotă motoare Pentastar V6 de 3.6 litri, care produc câte 305 CP şi 358 Nm de cuplu. Cutia de viteze este automată cu opt trepte TorqueFlite.

Acestea se pot deosebi prin dimensiunea jantelor, tapiţeria de la interior şi o serie de dotări specifice pentru a se putea distinge. Paleta de culori pentru toate modele este compusă din B5 Blue, Destroyer Grey, F8 Green, Go Mango, Granite Crystal, IndiGo Blue, Maximum Steel, Octane Red, Pitch Black, Plum Crazy, TorRed, Triple Nickel sau White Knuckle.

Maşinile actualizate vor apărea pe piaţa de peste ocean din al treilea trimestru al acestui an. Preţurile se vor păstra la un nivel atrăgător: în prezent modelul de bază costă de la 29.000 de dolari, R/T Scat Pack aproximativ 40.000 de dolari, iar Hellcat minim 68.000 de dolari.

Iată caracteristicile detaliate ale maşinilor modernizate:

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?