in , ,

(foto) Premieră: KIA Picanto X-Line – o compactă pentru zone urbane cu aspiraţii pentru off-road

KIA i-a adăugat modelului compact Picanto o nouă variantă „off-road” numită X-Line, pe care o va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt. Aceasta are o gardă la sol care măsoară 156 de mm, cu 15 mm mai mare decât cea standard.

KIA Picanto X Line 0

Hatchback-ul micuţ are nişte bare cu forme mai musculoase, cu elemente de protecţie şi inserţii care imită metalul. Pe bosaje şi praguri există elemente din plastic dur de culoare neagră, iar pentru contrast unele părţi ale maşinii, din exterior şi interior, au o culoare lime green.

KIA Picanto X Line 1

Sub capotă se ascunde un agregat turbo cu injecţie directă, cu un volum de un litru şi cu trei cilindri, care produce 100 de CP şi 172 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una mecanică cu cinci trepte. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 10.1 secunde, iar consumul mixt anunţat este de 4.5 litri.

KIA Picanto X Line 2

KIA Picanto X-Line mai are printre dotări: şase airbag-uri, sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inci, cameră video spate, sistem de reîncărcare a telefoanelor prin inducţie electromagnetică şi sistem de acces fără cheie, jante de 16 inci din aluminiu, lumini de zi şi faruri anti ceaţă pe bază de LED-uri, Apple CarPlay, Android Auto, sistem de frânare automată (AEB), etc.

Compacta a mai beneficiat şi de un spaţiu de depozitare a bagajelor destul de mare – 1.010 litri cu scaunele spate rabatate.

KIA Picanto X Line 3

În Europa vânzările modelului vor începe în trimestrul patru al acestui an şi va fi oferit cu o garanţie de 7 ani sau 150.000 de km parcurşi.