in ,

(foto) Premieră: Koenigsegg Agera XS

Suedezii de la Koenigsegg prezintă o nouă versiune a supercarului Agera, numită XS şi din păcate fiind pregătită în exclusivitate doar pentru piaţa nord-americană.

Constructorul auto ţine să menţioneze că maşina în cauză a primit cel mai mare eleron dintre toate cele pe care le-a făcut până acum.

koenigsegg-agera-xs (1)

Supercarul Agera XS devine şi primul Koenigsegg din SUA căruia i-a fost permis oficial să folosească drumurile publice.

Automobilul este construit pe baza versiunii Agera RS care a fost prezentată în primăvara anului 2015 la Salonul Auto de la Geneva.

koenigsegg-agera-xs (2)

Automobilul cu două uşi are aproximativ acelaşi kit exterior aerodinamic din fibră de carbon care este instalat pe hipercarul cu 1.341 de CP One:1.

Printre componentele de la exterior se numără şi acest eleron special care este activ. La o viteză de 250 de km/h elementul poate crea o forţă de apăsare de 450 de kilograme.

koenigsegg-agera-xs (5)

De un supercar obişnuit, Agera XS se mai deosebeşte prin culoare exclusivă de la exterior “Karosserie Orange” şi prezenţa unui sistem multimedia cu suport Apple CarPlay.

koenigsegg-agera-xs (4)

Motorul de pe Agera XS este un V8 twin-turbo de 5.0 litri volum, cuplat la o transmisie robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje. Puterea şi caracteristicile dinamice nu au fost anunţate. Versiunea Agera RS dispune de acelaşi motor, generând 1.160 de cai putere.

Premiera publică a Koenigsegg Agera XS va avea loc în California la show-ul auto Monterey Car Week, care se va deschide la 19 august 2016.

koenigsegg-agera-xs (3)

koenigsegg-agera-xs

Iti place articolul?