in ,

COOLCOOL

(foto) Premieră la Cluj-Napoca: Locurile libere de parcare din zona istorică pot fi identificate direct de pe telefon

Oraşul Cluj-Napoca din România se modernizează pe zi ce trece. Mai nou, locurile libere de parcare din zona istorică a celui mai mare oraş din Transilvania pot fi identificate direct de pe telefon cu ajutorul unor senzori de la Bosch!

Instalarea senzorilor din proiectul “City Parking” a început în zona I a municipiului, sistemele fiind deja instalate în zona ANAF, pe Aleea Învățătorului, respectiv în Piața Ștefan cel Mare. Lucrările continuă săptămâna aceasta cu străzile V. Babeș, Samuel Micu, Clinicilor, Baba Novac și Universității.

Prin City Parking, conducătorii auto vor fi ghidați către cel mai apropiat loc liber de parcare din zona I. În total, peste 1.200 de senzori vor fi instalați și conectați la aplicația server de gestionare prin 9 stații de interconectare echipamente.

Odată cu implementarea acestui proiect unic în România, Primăria Cluj-Napoca face un nou pas în domeniul utilizării tehnologiei pentru creșterea calitatea vieții cetățenilor în municipiu. De asemenea, se urmăreşte consolidarea poziţiei Clujului de Hub european de digitalizare și inovare.


Prin proiectul City Parking, clujenii vor putea vedea în timp real, direct pe telefonul mobil, care sunt locurile de parcare libere din zona centrală (I). Acestea sunt identificate prin intermediul unui sistem integrat de gateway-uri, senzori și aplicații.

Pentru cetățean, va fi suficient să instaleze aplicația City Parking și astfel să aibă la îndemână o hartă “real-time” utilă pentru parcare în unele dintre cele mai circulate zone din oraș.

Lista străzilor incluse în proiect: Argeș, Fortăreței, Piața Ștefan cel Mare, Piața A. Iancu, Clinicilor, Învățătorului, V. Babeș, Sindicatelor, Cotită, Tipografiei, Gaal Gabor, E. Zola, David Ferenc, S. Brassai, V. Alecsandri, Paul Chinezu, C. Daicoviciu, V. Fulicea, Universității, H. Oberth, Șt. O. Iosif, S. Micu, O. Petrovici, M. Kogălniceanu, I. Maniu, I. C. Brătianu, Eroilor, E. Isac, E. de Martonne, J. Bolyai și Baba Novac. Până în data de 15 septembrie 2020 au fost instalați 61 senzori în Piața Ștefan cel Mare și pe Aleea Învățătorului, iar în aceste zile se desfășoară lucrări (cu instalarea a peste 250 senzori) pe următoarele străzi: Victor Babeș, Samuil Micu, Clinicilor, Baba Novac și Universității.

Iti place articolul?