in , ,

(foto) Premieră la Goodwood: BMW M Performance Parts Concept

BMW dezvoltă activ linia de accesorii M Performance pentru a pune la dispoziţia clienţilor un tuning direct din uzină, fără a apela la alte ateliere intermediare. La Festivalul de Viteză de la Goodwood care se desfăşoară în aceste zile a adus un BMW M2 pe care a montat un pachet conceptual deocamdată de accesorii.

Noul BMW M Performance Parts Concept nu numai că vine cu un plus important de sportivitate prin intermediul reducerii consistente a masei cu peste 60 kg, ci şi cu o aerodinamică optimizată! BMW M Performance Parts Concept este prezentat în finisarea exterioară Frozen Black cu accente M Performance aurii. Subdiviziunea BMW M GmbH a fost implicată îndeaproape în crearea acestui design mai accentuat.

Vezi acum: (video) Goodwood Festival of Speed 2018 este LIVE şi pe AutoBlog.MD / Toate noutăţile de la Festivalul de Viteză de la Goodwood vor apărea AICI.

Pe lângă accesoriile M Performance care sunt deja disponibile, BMW M Performance Parts Concept oferă dotări conceptuale exclusive. Rezultatul este o masă mai mică a automobilului şi, prin urmare, o dinamică optimizată – iar acest lucru se aplică şi pe circuit. Efectul general este obţinut printr-o serie de măsuri individuale unde utilizarea fibrei de carbon joacă un rol foarte important. Acest material high-tech este extrem de stabil, dar mult mai uşor decât componentele standard. Cu aspectul său unic, asigură şi o apariţie excepţională.

Atractivă, grila frontală M Performance Carbon a radiatorului (disponibilă pentru BMW M2 Competition din iulie 2018) – cu o linie de accent aurie la Concept – se integrează perfect cu capota M Performance Carbon (disponibilă din iulie 2018), aceasta din urmă fiind cu 8 kg mai uşoară.

Panourile laterale faţă M Performance din fibră de carbon (disponibile din noiembrie 2018) reduc masa automobilului cu 3 kg, optimizând şi aerodinamica. Un aspect de înaltă calitate, individual, se regăseşte şi la aripioarele M Performance frontale şi laterale ale pragurilor, din fibră de carbon (ambele disponibile de acum): acestea ies în evindenţă prin accente aurii exclusive la Concept.

Acoperişul M Performance din fibră de carbon, cu finisare de fibră de carbon vizibilă (disponibil tocmai din martie 2019) reduce masa automobilului cu alte 6 kg şi contribuie semnificativ la coborârea centrului de greutate.

Setul complet de roţi, cu jante M Performance forjate de 19 inci, cu design Y-spoke 763M în nuanţă Frozen Gold (disponibile din iulie 2018), şi anvelope semislick, nu numai că oferă un punct de atracţie vizuală, ci sunt şi mai uşoare cu 6 kg decât jantele standard. Acestea reduce masele nesuspendate, dar au şi efect pozitiv relevant în ceea ce priveşte dinamica şi reacţia direcţiei.

Vezi şi: (foto) Noul BMW M2 Competition arată foarte atrăgător cu accesorii M Performance Parts

Un spate atractiv este oferit de hayonul M Performance din fibră de carbon (disponibil din noiembrie 2018): cântăreşte cu 5 kg mai puţin decât componenta standard.

Difuzorul spate M Performance din fibră de carbon (disponibil) contribuie şi el cu o reducere de 0.5 kg a masei automobilului şi o optimizare a aerodinamicii; la Concept poartă un accent auriu.

Optimizarea pentru curse este clar vizibilă şi la interior: fibra de carbon şi Alcantara adaugă puncte de atracţie sportive rafinate în interiorul BMW M Performance Parts Concept. Scaunele sport M Performance din fibră de carbon cu cusături contrastante aurii asigură un suport excelent chiar şi în timpul unui condus foarte dinamic.

Scaunele sunt acoperite cu Alcantara şi includ o funcţie de rabatare pentru acces convenabil în spate; ele cântăresc cu 9 kg mai puţin decât scaunele sport standard. Alcantara este o particularitate definitorie a scaunelor M Performance spate ultra uşoare, care reduc masa automobilului cu alte 13 kg.

Pe lângă logo-ul M inscripţionat cu laser, ele poartă şi o cusătură contrastantă aurie – asemenea scaunelor pentru conducător şi pasagerul din faţă, iar acest detaliu este găsit în aceeaşi culoare şi la decoraţiunile laterale şi pentru uşi din Alcantara şi piele. De asemenea, finisajele decorative M Performance combină cele două materiale rafinate, fibra de carbon şi Alcantara.

În acelaşi timp, volanul M Performance Pro (disponibil), care poartă şi el o cusătură contrastantă aurie, asigură o notă specială de sportivitate. Secţiunile superioară şi inferioară sunt acoperite cu piele. În secţiunea de manevrare, Alcantara asigură o susţinere excelentă, combinată cu un sentiment de aderenţă foarte plăcut.

Combinaţia de fibră de carbon şi Alcantara se regăseşte şi la frâna de mână M Performance din fibră de carbon cu manşon de Alcantara (disponibile) – decorat şi el cu cusătură contrastantă aurie la BMW M Performance Parts Concept, precum şi la covoraşele din velur.

Pentru ţinută de drum perfectă, chiar şi pe circuit, BMW M Performance Parts Concept dispune de suspensie M Performance, care este deja disponibilă ca set retrofit pentru automobilele de serie. Această suspensie cu arc elicoidal permite coborârea cu până la 20 de milimetri a gărzii la sol; tehnologia de amortizare este ajustabilă independent în 12 etape diferite pe compresie şi 16 etape pe detentă. Aceste proprietăţi oferă suspensiei M Performance o reacţie foarte neutră la condus, cu un ruliu mult redus.

Pentru a se potrivi cu finisarea exterioară a caroseriei, arcurile suspensiei M Performance de la Concept sunt finisate în negru, la fel cum sunt şi etrierele frânelor de 18 inci. O reducere suplimentară a masei cu 14 kg este obţinută prin utilizarea unei baterii BMW mai uşoare.

Toate accesoriile prezentate vor putea fi comandate treptat până la mijlocul lui 2019.

Vezi şi: (foto) BMW a pregătit pentru modelele X2, X3 şi X4 accesorii M Performance

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?