in ,

(foto) Premieră la Goodwood: Unic în lume – Aston Martin Vantage GT12 Roadster

Compania Aston Martin a prezentat versiunea decapotabilă a supercarului de circuit Vantage GT12, construită într-un singur exemplar. Premiera publică a roadsterului va avea loc la Festivalul de Viteză de la Goodwood, Marea Britanie.

aston-martin-vantage-gt12-roadster

Aston Martin Vantage GT12 Roadster a fost construit la rugămintea insistentă a unui client al mărcii, al cărui nume bineînţeles nu a fost făcut public. Iniţial, acesta a decis să-şi cumpere un coupe, însă mai apoi şi-a dorit o decapotabilă unică.

Totodată, clientul a fost nevoit să plătească bani grei companiei pentru ca supercarul să rămână unic în felul său şi ca nimeni din această lume să nu mai aibă unul.

Vezi şi: (foto) Premieră la Goodwood: Lamborghini Aventador Miura Homage

aston-martin-vantage-gt12-roadster (3)

Aston Martin Vantage GT12 Roadster are aceleaşi componente tehnice ca şi coupeul: un sistem de evacuare din titan, o suspensie adaptivă setată pentru circuite, un diferenţial cu alunecare limitată pe puntea din spate şi mecanisme de frânare carbono-ceramice Brembo.

Vezi şi: (galerie foto) A debutat supercarul Aston Martin Vantage V12 S cu transmisie manuală

aston-martin-vantage-gt12-roadster (9)

Sub capotă stă un frumos agregat V12 natural aspirat, cu un volum de 5.9 litri şi care oferă 600 CP/625 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie robotizată Graziano cu şapte trepte.

Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate, însă se ştie că varianta coupe poate accelera până la 100 de km/h timp de 3.7 secunde, iar viteza maximă este egală cu 297 km/h.

Preţul decapotabilei este ţinut în secret. Un coupe Aston Martin Vantage GT12, limitat la doar 100 de exemplare, are un preţ de start de 346.500 de dolari.

Vezi şi: (foto/video) Aston Martin a construit cel mai extrem V8 Vantage

Iti place articolul?