in ,

(foto) Premieră: Mercedes-AMG E 43 4Matic

Compania Mercedes-Benz a prezentat prima versiune “fierbinte” a sedanului E-Class de generaţie nouă. Noul automobil a fost numit Mercedes-AMG E 43 4Matic şi este al treilea reprezentant din familia AMG cu indicele “43”, pe lângă modelele SLC 43 şi C 43 Coupe.

Mercedes-AMG E 43 4Matic_11

Sub capota versiunii de performanţă a fost instalat un motor V6 bi-turbo cu un volum de 3.0 litri. Un asemenea agregat se foloseşte şi pe cele două modele indicate mai sus, însă pe E-Class, acesta a fost modificat, fiind instalate turbine mai performante.

Rezultatul – 401 CP în loc de 367 CP. Cuplul maxim a rămas acelaşi – 520 Nm, acum fiind disponibil între 2.500 şi 5.000 de rpm (pe celelalte modele între 2.000 şi 4.200 rpm).

Propulsorul este cuplat la o transmisie automată cu nouă rapoarte, cu posibilitatea de a fi schimbate treptele în mod manual şi cu efect de accelerare mai rapidă în regimurile sport. Mercedes-AMG E 43 4Matic accelerează din loc şi până la 100 de km/h timp de 4.6 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Printre dotările disponibile pentru acest model se numără: o suspensie pneumatică adaptivă, sistem de tracţiune integrală, sistem de direcţie cu efort variabil şi un sistem AMG Dynamic Select cu patru regimuri preinstalate şi unul care poate fi personalizat.

Premiera publică a lui Mercedes-AMG E 43 4Matic va avea loc la sfârşitul lunii martie, la Salonul Auto de la New-York. Vânzările vor demara în toamna acestui an.

What do you think?