in , ,

(foto) Premieră mondială: Break-ul sport Opel Insignia GSi Sports Tourer

Producătorul german de automobile Opel a dezvăluit în sfârşit varianta break a modelului Insignia GSi, a cărei nume complet este Opel Insignia GSi Sports Tourer, după ce în iulie am văzut deja maşina dezgolită la teste.

Automobilul poate fi dotat cu două propulsoare în loc de unul singur de care a beneficiat sedanul. Aflăm deci că sub capotă poate fi montat un turbodiesel cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care produce 210 CP şi 480 Nm de cuplu. Consumul mixt anunţat oficial cu acest motor este de 7.3 litri/100 de km parcurşi.

Cu ajutorul acestei unităţi de propulsie maşina accelerează de la 0-100 de km/h în 7.9 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 231 de km/h.

La comandă este disponibil şi benzinarul de pe sedan, un motor turbo cu patru cilindri şi de asemenea cu un volum de 2.0 litri, care produce 260 de CP şi 400 Nm. Cu acest propulsor timpul de acceleraţie de la 0-100 de km/h durează 7.5 secunde, iar viteza maximă este de 245 de km/h. Consumul mixt nu ar trebui să depăşească 8.7 litri.

Standard Opel Insignia GSi Sports Tourer vine cu un şasiu FlexRide cu roţi directoare spate, sistem de tracţiune integrală cu funcţie de distribuţie a cuplului, o nouă transmisie automată cu opt trepte şi padele în spatele volanului, dar şi cu anvelope Michelin Pilot Sport 4 S (jante de 20 de inci). Comparativ cu un break obişnuit, modelul indicat mai are o gardă la sol micşorată cu 10 mm şi amortizoare sport.

Frânele Brembo au câte patru pistoane în etriere şi discuri cu un diametru de 345 mm!

Versiunea GSi a lui Opel Insignia Sports Tourer a mai beneficiat de un kit exterior aerodinamic cu forme mai agresive, un volan sport, scaune sport certificate ortopedic care sunt dezvoltate special pentru acest model (opţional), blocuri optice IntelliLux LED, sistem multimedia cu suport Apple CarPlay şi Android Auto, o mulţime de asistenţi electronici, etc.

Să nu uităm şi despre faptul că această maşină este un break care oferă un spaţiu decent pentru pasageri şi pentru bagaje. Volumul portbagajului este de 560 de litri şi cu scaunele rabatate ajunge la 1.665 de litri.

Opel Insignia GSi Sports Tourer şi sedanul Insignia GSi vor debuta în premieră publică la Salonul Auto de la Frankfurt.

Vezi şi: (galerie foto) Premieră mondială: Opel Insignia GSi – sedan sport cu 260 de cai putere

Iti place articolul?