in , ,

(foto) Premieră mondială: Ferrari Portofino – urmaşul modelului California T

Compania Ferrari a prezentat noul său model numit Portofino – un roadster care va înlocui în gama de modele decapotabila California T. Noul Ferrari Portofino va rămâne în continuare cel mai accesibil model al mărcii italiene.

Ca şi predecesorul său, noul Portofino este propulsat de un agregat V8 cu un volum de 3.855 cm3, însă care se deosebeşte prin prezenţa a noi pistoane şi biele, dar şi a unui nou sistem de admisie. Puterea a crescut de la 560 la 590 de cai, iar cuplul maxim de la 755 la 760 Nm.

Cu ajutorul unei cutii de viteze robotizate cu şapte trepte, care ştie să le schimbe rapid, acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 3.5 secunde, cu 0.1 secunde mai repede decât un California T. Viteza maximă poate depăşi 320 de km/h!

Consum de combustibil în regim mixt este de doar 10.5 litri la 100 de km parcurşi! :)

Încă un lucru care îl deosebeşte pe noul Portofino de California T este şasiul. Acesta este unul nou şi a făcut modelul decapotabil mai uşor. Cât de mult nu ni se spune, însă acum distribuţia greutăţii este de 46:54 în favoarea punţii din spate.

Alte noutăţi pe care le aduce modelul sunt: un diferenţial spate controlat eletronic, o servodirecţie electrică şi nişte amortizoare magnetoreologice modificate.

Cu siguranţă unii dintre voi poate au remarcat designul exterior cunoscut. În acesta se pot vedea atât forme de pe modelul 812 Superfast, cât şi de pe GTC4Lusso. Habitaclul în genere îl imită practic în totalitate pe cel al maşinii cu patru locuri.

La interior există scaune reglabile electric în 18 poziţii, materiale decorative de calitate superioară, un ecran multimedia tactil cu o diagonală de 10.2 inci, volan multifuncţional cu nişte padele imense în spate, etc.

Nu în ultimul rând Ferrari se laudă că atunci când acoperişul este instalat, în habitaclu este cu 30 la sută o mai mare linişte, comparativ cu un California T.

Noul Ferrari Portofino va fi prezentat în premieră publică la Salonul Auto de la Frankfurt. Deocamdată nu se cunoaşte cât costă un exemplar.

Iti place articolul?