in , , ,

(foto) Premieră mondială: Noua generaţie Citroen C3

Compania franceză Citroen a prezentat oficial a treia generaţie a hatchback-ului compact – C3. Cea mai interesantă funcţie pe care s-a pus accentul este ConnectedCam, care oferă posibilitatea de a fotografia şi de a filma tot ce vede şoferul în faţa sa. Pe scurt, o cameră de bord integrată.

Citroen C3 2017_09

Aceasta este localizată în corpul oglinzii retrovizoare de la interior şi are o rezoluţie de doar 2 megapixeli. Camera este activă mereu şi filmează sub un unghi larg tot ce se întâmplă în faţa automobilului.

Prima imagine ConnectedCam
Prima imagine ConnectedCam

În cazul unui accident frontal, sistemul ConnectedCam va salva automat imagini, ce s-a întâmplat cu 30 de secunde înainte de impact şi 60 de secunde după incident.

Totodată, şoferul poate face fotografii şi mici videoclipuri de sine stătător, acţionând pentru aceasta un buton special de la interior. Camera este conectată mereu la Internet şi GPS, fapt care permite publicarea conţinutului surprins de exemplu în călătorii, imediat pe reţelele de socializare.

Copyright William Crozes @ Continental Produtions

Hatchback-ul este construit pe o platformă A modernizată, care are o arhitectură asemănătoare cu cea a şasiului de pe DS3 şi C4 Cactus. Modelul măsoară 3.99 metri în lungime, are un portbagaj cu un volum de 300 de litri şi se va vinde exclusiv în caroserie cu cinci uşi.

În linii generale, construcţia modelului a fost îmbunătăţită şi asigură acum o protecţie mai mare pentru şofer şi pasageri.

Citroen C3 2017_30

După câte aţi observat, multe elemente stilistice au fost preluate de la crossoverul compact C4 Cactus, chiar şi panourile de protecţie AirBump care sunt amplasate lateral pe caroserie. Acestea vin să atenueze deteriorările în momentul unor lovituri nesemnificative.

Caroseria poate fi vopsită într-o combinaţie de 36 de culori.

Citroen C3 2017_22

Gama de motoare include agregate pe benzină cu trei cilindri şi un volum de 1.2 litri (68, 82 sau 110 CP). Gama diesel este completată de două unităţi de 1.6 litri care dezvoltă 75 şi 100 CP.

Toate agregatele lucrează în comun cu un sistem Start-Stop. Iniţial acestea vor fi cuplate la cutii de viteze mecanice, iar ulterior vor apărea transmisii automate cu şase trepte.

Citroen C3 beneficiază şi de un sistem nou multimedia, care are un ecran tactil de 7 inci şi suportă interfeţele MirrorLink, Apple CarPlay şi Android Auto.

Citroen C3 2017_07

Printre asistenţi ai şoferului se numără: sistem de navigare cu imagini 3D, cameră posterioară de supraveghere, sistem de control al zonelor moarte şi asistenţă în pantă.

Premiera publică a noului C3 va avea loc la Salonul Auto de la Paris, iar vânzările în Europa vor începe din ianuarie 2017. Preţul de start este deocamdată necunoscut.

Iti place articolul?