in ,

(foto) Premieră mondială: Noua generaţie Honda Civic hatchback în versiune europeană

Compania Honda a dezvălui oficial cea de-a 10-a generaţie a hatchback-ului Civic. Automobilul cu cinci uşi şi cu un design exterior reuşit va debuta public la Salonul Auto de la Paris.

Noutatea va fi oferită în premieră cu motoare turbo.

honda-civic-hatchback-2017-eu_6

Hatchback-ul este construit pe o platformă absolut nouă, datorită căreia modelul este mai uşor cu 16 kilograme decât cel precedent. Pe de altă parte rigiditatea caroseriei la torsiune a crescut cu 52 de procente.

Maşina măsoară 4.497 mm în lungime, 1.800 de mm în lăţime şi 1.421 de mm în înălţime. Astfel, noua generaţie Civic hatchback este cu 130 de mm mai lungă, mai lată cu 30 de mm şi mai scundă cu 20 de mm decât modelul anterior.

New UK-built Honda Civic unveiled and all set for export success

Şi dimensiunea ampatamentului este mai mare cu 30 de mm, până la 2.700 de mm. Volumul portbagajului a rămas acelaşi – 478 de litri.

Gama de motoare disponibilă pentru noul Civic hatchback va fi compusă din două motoare turbo noi pe benzină:

  • 127 CP, trei cilindri şi un volum de 1.0 litri;
  • 180 CP, patru cilindri şi un volum de 1.5 litri.

Ambele unităţi pot fi cuplate la o transmisie manuală cu şase trepte sau un variator. Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate deocamdată.

honda-civic-hatchback-2017-eu_4

Mai târziu maşina va putea fi comandată şi cu un propulsor diesel modernizat de 1.6 litri, care va genera 120 de cai putere.

În habitaclu hatchback-ul a primit un panou de bord digital. Informaţia este afişată pe un ecran de tip TFT. Va fi disponibil şi un sistem multimedia Connect de generaţie nouă care suportă interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto, alături de un ecran tactil care măsoară 7 inci.

honda-civic-hatchback-2017-eu_11

Lista asistenţilor electronici ai şoferului este completată de: sistem de avertizare despre coliziunile frontale, sistem de monitorizare a benzii de rulare, cruise control adaptiv, monitorizare a unghiurilor moarte şi sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie.

Honda Civic hatchback de generaţie nouă urmează să se vândă în peste 70 de ţări din toată lumea. În primăvara anului viitor vom vedea şi noul sedan Civic, iar mai târziu va apărea break-ul Civic Tourer.