in , ,

(foto/video) Noul Audi SQ2. Cât poate ajunge să coste în dotare maximă

(update 13.12.2018) După cum am promis, completăm acum acest articol cu noi imagini foto şi video care au devenit disponibile. Galeria de imagini o ataşăm la finele articolului.

Ce ţine de preţ: dacă în Germania un Q2 obişnuit are un preţ de start de 23.900 de euro, atunci aflaţi că un SQ2 costă de la 44.500 de euro! Am încercat să configurăm un automobil (vezi maşina albastră din galerie) şi incluzând aproape toate dotările opţionale am ajuns la o sumă de 67.300 de euro, şi asta fără alte taxe!

https://youtu.be/xTLnbBQX7ns

https://youtu.be/EhRe2g-KnQk


(28.09.2018) Premieră mondială: Noul Audi SQ2 îşi face debutul public la Paris Motor Show

Audi va prezenta noul SQ2 în premieră mondială şi publică la Salonul Auto de la Paris, deja peste câteva zile. Noul model de vârf din familia Q2 este un “titan” în segmentul SUV-urilor compact, oferind 300 de CP, o suspensie sport S și un sistem de tracţiune integrală quattro.

Deocamdată producătorul a făcut publică o singură imagine cu acest automobil. Vom actualiza articolul ulterior cu mai multe.

Audi SQ2 Paris 2018 0

Inima oricărui model Audi S este motorul, iar modelul SQ2 vine cu un TFSI fierbinte de 2.0 litri sub capotă. Dezvoltat de inginerii Audi și construit în Gyor (Ungaria) acesta oferă 300 CP și un cuplu constant de 400 Nm, cuprins între 2.000 și 5.200 rpm. Drept rezultat, poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 4.8 secunde, iar viteza maximă nu poate depăşi 250 de km/h.

Unitatea de cu cilindri, de 1.984 cm3, răspunde instantaneu până la linia roşie marcată la 6.500 rpm pe turometru. În modul dinamic, care poate fi selectat prin intermediul sistemului Audi drive select dynamic, acesta răspunde chiar mai direct, cu o scurtă dublă decuplare care însoțește schimbările treptelor de viteză de către transmisia S tronic și o notă sonoră deosebită. Motorul cântărește numai în jur de 150 de kilograme.

Numeroase caracteristici de înaltă tehnologie perfecționează profilul puternicului motor cu patru cilindri. Arborii cu came de admisie și evacuare sunt ajustabili pentru a optimiza umplerea și schimbul de gaz. Pe partea de evacuare, sistemul Audi valvelift (AVS) reglează ridicarea supapei în două etape, pe baza cererii. Acest lucru reduce pierderile de spălare din camera de ardere și asigură un debit optim de gaze de eșapament spre turbo compresor, în special în domeniul de rpm scăzut. Avantajele acestui lucru sunt răspunsul agil al motorului și creșterea continuă a cuplului.

Controlat de o supapă electrică rapidă și precisă, turbo compresorul dezvoltă un randament maxim de 1.4 bar (relativ) foarte dinamic. Acest sistem de management al motorului îmbunătățește eficiența și reduce consumul de combustibil în timpul funcționării sub sarcină parțială.

Eficiența este, de asemenea, un punct focal major cu 2.0 TFSI. Două supape rotative cu acționare electrică, consolidate într-un modul, reglează fluxurile de răcire. O altă componentă majoră a sistemului de management termic este o galerie de evacuare integrată în capul cilindrului. Aceasta ajută motorul să se încălzească rapid.

Măsurile direcționate implementate în mai multe componente cresc rezistența și reduc frecarea internă. Pompa de ulei reglată necesită puțină energie de antrenare. În cazul unei sarcini parțiale, sistemul de management al motorului dezactivează injecția directă de combustibil FSI. În schimb, combustibilul este injectat indirect în galeria de admisie, ceea ce reduce emisiile de particule. Un filtru de particule curăță de asemenea gazele de eșapament.

Audi SQ2 Paris 2018 1

O transmisie S tronic cu șapte trepte, cu un raport larg de 8.7 între prima și ultima treaptă, transferă puterea motorului TFSI. Conducătorul auto poate acționa transmisia cu dublu ambreiaj în regimurile automate D sau S, sau să schimbe manual treptele. Dacă pe Audi drive select este selectat modul “eficiență”, ambreiajul se deconectează la coborâre în pante, permițând SUV-ului sport compact să circule liber. De asemenea, cu un sistem Start-Stop, motorul se deconectează automat când viteza scade sub 6.5 km/h.

Cele două ambreiaje ale transmisiei S tronic cu șase trepte se află într-o baie de ulei. O pompă mică şi acţionată mecanic se ocupă de livrarea uleiului. La o cerere ridicată de performanțe este activată o a doua pompă acționată electric. Această alimentare eficientă cu ulei și frecare scăzută a componentelor individuale au ca rezultat o eficiență ridicată.

La fel ca în cazul fiecărui model Audi S, sistemul quattro de tracțiunea integrală este standard pe SQ2. Combină tracțiunea ridicată cu manipularea convingătoare. Elementul său central este un ambreiaj acționat hidraulic cu mai multe plăci. Distribuie cuplul continuu între axe. Dacă roțile din față pierd aderența, ambreiajul multi-disc poate transfera până la 100% din cuplu pe puntea din spate în doar câteva milisecunde.

Controlerul electronic care susține sistemul quattro asigură cea mai înaltă experiență de conducere și siguranță. În timpul condusului sportiv, acesta poate direcționa cuplul spre puntea spate imediat ce șoferul rotește volanul. La accelerație, cuplul împinge în mod literal SUV-ul rapid în curbă.

Sistemul de management quattro permite o întoarcere precisă în timpul inversării sarcinii și oferă un control maxim și o fiabilitate atunci când se deplasează pe o suprafață de drum cu frecare redusă. În timpul conducerii rapide, transmisia quattro funcționează strâns împreună cu sistemul de reglare a cuplului selectiv pe roți, ceea ce ușurează manevrabilitatea cu intervenții minore de frânare pe părţile inferioare ale roţilor, la o sarcină redusă.

Audi SQ2 Paris 2018 2

Printre alte dotări pe care le are noul Audi SQ2 se numără:

 • suspensie sport S care i-a micşorat garda la sol cu 20 de mm, comparativ cu un Q2 obişnuit;
 • direcţie progresivă asistată electric;
 • kit exterior aerodinamic S cu o grilă octogonală şi opt bare poziţionate vertical, splitter, difuzor ce integrează patru terminaţii ale eşapamentului sport, spoiler pe hayon, praguri, inserţii pe uşi, elemente finisate într-o culoare contrastantă;
 • faruri şi stopuri LED;
 • paleta de culori include nuanţa standard ibis white şi cele opţionale: Vegas yellow, ara blue, Daytona grey, floret silver, glacier white, coral orange, mythos black, quantum grey şi tango red;
 • soluţii de izolare fonică suplimentare;
 • sistem standard Audi drive select cu regimuri: auto, comfort, dynamic, efficiency şi individual;
 • buton pentru setarea ESC-ului în regim off-road sau deconectarea acestuia;
 • Hold assist – dotare opţională;
 • zece modele de jante, standard de 18 inci în anvelope 235/45 sau opţionale de 19 inci în anvelope 235/40;
 • mecanisme de frânare cu discuri mărite: 340 mm pe faţă şi 310 mm pe spate, etriere vopsite în negru sau opţional în roşu cu inscripţia S;
 • portbagaj cu un volum de 355 litri, ce poate creşte până la 1.000 de litri cu scaunele spate rabatabile în două sau trei poziţii;
 • dotări standard: scaune sport faţă, cotieră centrală, sistem de climatizare automată, volan sport multifuncţional (cu padele opţionale pentru S tronic) şi sistem multimedia cu ecran color;
 • panoul de bord Audi virtual cockpit şi un head-up display sunt dotări opţionale;
 • tetierele, montaţii și tapițeria scaunelor (combinată din piele şi textile) sunt de culoare neagră standard, inserţiile decorative de pe bord sunt din aluminiu mat periat, pedalele şi suportul pentru piciorul stând sunt din oţel inoxidabil, pragurile pot fi iluminate şi conţine logoul S, iar ecranul sistemului multimedia şi panoul de bord digital pot afişa o imagine specifică de întâmpinare la pornirea motorului;
 • tapiţerie piele/Alcantara sau Nappa se oferă opţional;
 • sistem de iluminare ambientală cu 10 culori – opţional;
 • sistemul MI navigation plus va include un ecran tactil de 8.3 inci, suport LTE şi Wi-Fi hotspot, cartelă SIM, aplicaţia myAudi, suport al interfeţelor Apple CarPlay şi Android Auto;
 • se poate instala un sistem audio Bang & Olufsen cu un amplificator de 705 waţi putere, ce redă sunetul prin 14 difuzoare acoperite cu aluminiu anodizat şi iluminate;
 • un sistem de frânare automată cu detectarea pietonilor, cruise control adaptiv şi asistent de monitorizare a benzii de rulare se oferă standard, în timp ce un sistem de parcare automată, sistem de monitorizare a pericolelor şi frânare automată la deplasarea cu spatele, alături de un sistem care îl avertizează pe şofer de pericole laterale când are intenţia să schimbe benzile, sunt opţionale.

Noul Audi SQ2 va fi prezentat pentru prima dată în cadrul Salonului Auto de la Paris din 2018, la începutul lunii octombrie. Va fi disponibil la comandă până la sfârșitul anului curent, iar livrările vor demara de la începutul lui 2019.

Vezi şi: (foto) Premieră: Audi Q2 Edition #1

buton subscribe

GALERIE FOTO: