in , ,

(video) Premieră mondială: Noul FL Electric este primul camion complet electric al Volvo Trucks

Volvo Trucks prezintă primul autocamion integral electric pentru utilizare comercială – modelul Volvo FL Electric. Cu lansarea acestui camion, Volvo Trucks se află în avangarda soluțiilor pentru transportul electrificat de mărfuri în orașe şi îl califică ideal pentru distribuție urbană sau pentru alte aplicații de transport, precum ar fi şi aceeaşi colectare a deșeurilor.

Vânzările și producția în serie a noului model vor începe anul viitor, în Europa.

Volvo FL Electric 2018 1

“Suntem extrem de mândri să prezentăm primul model din gama de autocamioane Volvo propulsate integral prin intermediul energiei electrice, pregătite pentru utilizarea în traficul de zi cu zi. Cu acest model, orașele care vizează dezvoltarea urbană sustenabilă vor avea posibilitatea să beneficieze de avantajele transporturilor cu autocamioane electrificate”, spune Claes Nilsson, Președintele Volvo Trucks.

Volvo FL Electric 2018 14

Beneficiind de o calitate mai bună a aerului și de un nivel mai redus de zgomot în oraș, este posibilă proiectarea locuințelor și a infrastructurii mult mai ușor decât în prezent. Un autocamion electric fără emisii poate fi utilizat în terminale interioare și zone protejate ecologic.

Nivelul scăzut de zgomot creează oportunități pentru creșterea activităților din timpul nopții, reducând, astfel, aglomerația din trafic în cursul zilei*.

Volvo FL Electric 2018 3

Există un interes considerabil pe piață față de autocamioanele electrice. Mulți potențiali clienți sunt interesați de oportunitățile generate de noua tehnologie și de modul în care aceasta poate influența operațiunile pe care le desfășoară.

“Pentru a asigura o tranziție flexibilă și sigură, vom oferi soluții holistice bazate pe necesitățile individuale ale fiecărui client în parte, în ceea ce privește ciclurile de deplasare, sarcina utilă, disponibilitatea, gama de activități și alți parametri. O astfel de soluție poate cuprinde totul, de la analiza traseului și optimizarea bateriei, până la service și finanțare. Volvo Trucks lucrează îndeaproape cu mai mulți furnizori de echipamente de încărcare. Scopul este, ca întotdeauna, acela de a le oferi clienților un nivel ridicat de disponibilitate și productivitate”, spune Jonas Odermalm, șef al departamentului pentru strategia de produse Volvo FL și Volvo FE de la Volvo Trucks.

Volvo FL Electric 2018 13

Oferta Volvo Trucks este susținută de experiența acumulată de către Volvo Group în ceea ce privește soluțiile de transport electrificat. Compania soră Volvo Buses a vândut peste 4.000 de autobuze electrice începând cu 2010. Tehnologia utilizată pentru propulsia și stocarea energiei în cazul autocamioanelor Volvo FL Electric a fost încercată și testată minuțios de la bun început și este susținută de rețeaua extinsă  de centre Volvo Trucks de vânzări, service și piese de schimb.

“Știm din experiență cât de important este ca orașele, furnizorii de energie și producătorii de vehicule să coopereze, pentru ca electrificarea pe scară largă să devină o realitate. Prin stimulente atractive, standarde agreate și o strategie pe termen lung pentru planificarea urbană și extinderea infrastructurii de încărcare, procesul poate avansa într-un ritm mult mai susținut”, explică Jonas Odermalm.

Volvo FL Electric 2018 5

Primele două autocamioane din gama Volvo FL Electric intră, în prezent, în activitatea de zi cu zi în flotele unor clienți din Goteborg, acasă la Volvo Trucks. Printre ei se numără compania de colectare și reciclare a deșeurilor menajere Renova și de firma de transport TGM.

Vezi şi: (video) Volvo a început să testeze un camion de salubrizare dotat cu autopilot

Iată care sunt caracteristicile tehnice ale camionului Volvo FL Electric:

  • Capacitate de 16 tone – masă totală maximă autorizată.
  • Lanț cinematic: motor electric de 185 kW (252 CP), putere maximă/putere continuă de 130 kW (177 CP), transmisie cu două viteze, ax cardanic, punte spate. Cuplul maxim al motorului electric este de 425 Nm. Cuplu maxim pe puntea spate – 16 kNm.
  • Stocarea energiei: 2-6 seturi de baterii litiu-ion, însumând între 100 şi 300 kWh.
  • Autonomie: până la 300 km.
  • Încărcarea: CA, prin rețeaua de alimentare (22 kW) sau încărcare rapidă CC prin CCS/Combo2 pentru până la 150 kW.
  • Timp de reîncărcare: de la baterii descărcate până la baterii complet încărcate: încărcare rapidă 1-2 ore (CC), pe timp de noapte până la 10 ore (CA), cu o capacitate maximă a bateriei de 300 kWh.

Vezi şi: (video) Daimler Trucks a făcut primele exemplare Mercedes-Benz eActros şi le-a dat în exploatare

Vezi şi: (foto/video) Mercedes-Benz dezvăluie în totalitate prototipul camionului electric Urban eTruck

*Proiectul Off Peak City Distribution (Distribuția urbană a traficului în afara orelor de vârf) a studiat efectele transportului de mărfuri pe timp de noapte în centrul orașului Stockholm. Datorită faptului că s-au evitat orele de vârf din trafic, autocamioanele și-au putut efectua activitățile în doar o treime din timp, comparativ cu operațiunile din timpul zilei. 

Vezi şi: (video) Tokio 2017: Daimler Trucks a făcut un camion electric care poate rula 350 km cu ale sale 23 de tone

buton subscribe

GALERIE FOTO:

Volvo FL Electric 2018 0 Volvo FL Electric 2018 2 Volvo FL Electric 2018 4 Volvo FL Electric 2018 6 Volvo FL Electric 2018 7 Volvo FL Electric 2018 8 Volvo FL Electric 2018 9 Volvo FL Electric 2018 10 Volvo FL Electric 2018 11 Volvo FL Electric 2018 12