in ,

(foto) Premieră mondială: Noul Renault Duster. Asemănări şi deosebiri faţă de Dacia Duster

Noua generaţie Dacia Duster a debutat în premieră mondială în luna septembrie a acestui an şi iată că după câteva luni de aşteptare a fost lansată şi versiunea cu renumitul romb. Noul Renault Duster nu reprezintă doar o schimbare de logo şi o grilă nouă a radiatorului făcută în stilul lui Renault Alaskan!

Menţionăm din start că noul Renault Duster este o maşină care se vinde oficial în ţări ca: Rusia, Ucraina, India sau ţări de pe continentul sud-american, astfel încât nu poate fi cumpărat în Republica Moldova pe cale oficială.

Vezi şi: (video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Noul Dacia Duster. Toate detaliile

Noul Renault Duster 2017 1

Amintim rapid că noul Duster este construit pe baza unei platforme modificate B0 şi la prima vedere nu se deosebeşte cu nimic faţă de predecesorul său. Chiar şi mărimile au rămas aproximativ aceleaşi.

În realitate însă, caroseria are o “talie” mai mare, iar parbrizul împreună cu montanţii frontali a fost mutat cu 100 de mm mai în faţă. Mărimea maximă a jantelor poate fi acum de 17 inci în loc de 16. Caroseria noului Renault Duster poate fi vopsită în noua culoare Dune Beige.

Noul Renault Duster 2017 3

Noul Renault Duster are aceeaşi gardă la sol de 210 mm, un unghi de atac de 30 grade, însă un unghi de degajare micşorat de la 36 la 33 de grade.

Volumul portbagajului modelului cu tracţiune pe puntea din faţă practic a rămas neschimbat şi poate varia între 478 şi 1.623 de litri (comparativ cu 475-1.636 de litri în modelul anterior). În schimb, varianta cu tracţiune integrală şi cu un alt tip de suspensie spate are un portbagaj cu un volum de 467 de litri comparativ cu 408 litri.

Vezi neapărat: Frankfurt 2017: Standul Dacia – Reportaj Video AutoBlog.MD

Una dintre principalele deosebiri faţă de Dacia Duster este planşa de bord care conţine nişte deflectoare ale sistemului de climatizare cu nişte forme practic dreptunghiulare, faţă de unele rotunde. O astfel de soluţie a făcut ca modelul Renault Duster să arate mult mai solid şi mai serios.

De asemenea, francezii promit că în noul Renault Duster se vor putea găsi materiale de o calitate mai superioară, mai mult spaţiu, dar şi o izolare fonică mai bună. Acelaşi volan poate fi reglat acum nu doar pe înălţime (cu 40 de mm), dar şi pe adâncime (cu 50 mm).

Scaunele pentru pasageri dispun de o nouă carcasă şi sunt mai moi, oferind o pernă pentru şezut cu 20 de mm mai lungă. Însuşi şoferul se va bucura de un scaun cu o cotieră pliabilă, un suport lombar reglabil și un nou mecanism de reglare a înălțimii. Sub scaunul pasagerului din dreapta se va putea găsi un sertar pentru depozitarea lucrurilor, cu un volum de 2.8 litri.

Vezi şi: (video) Noul Dacia Duster nu va avea un sistem multimedia cu ecran tactil în echiparea de bază

Noul Renault Duster 2017 12

Noul Renault Duster a devenit mult mai dotat decât era anterior. Versiunile de top vor veni cu un sistem de climatizare, sistem de acces fără cheie, buton de pornire a motorului, camere video la 360 de grade, senzor de lumină şi sistem de control a unghiurilor moarte în spatele automobilului, etc.

În locul unei servodirecţii hidraulice este acum o servodirecţie electrică. O noutate principală sunt şi perdele de aer gonflabile de tip perdea, care vor fi acum pe lângă pernele laterale deja existente.

Noul Renault Duster 2017 5

Noul Renault Duster are o gamă de motoare şi cutii de viteze revizuită. Unitatea turbo de 1.2 litri TCe cu 125 de CP nu este disponibilă, însă în schimb este pus la dispoziţie motorul folosit pe modelul anterior, unul natural aspirat de 2.0 litri şi cu 145 de CP. Acesta din urmă vine doar pe o maşină cu sistem de tracţiune integrală şi cutie de viteze automată.

Versiunile cu benzinar SCe de 1.6 litri şi cu 115 CP pot avea un sistem de tracţiune integrală sau unul pe puntea din faţă. Cutia de viteze poate fi una mecanică sau un variator (disponibil doar pe maşinile cu tracţiune faţă).

Actualul şi bine cunoscutul diesel 1.5 dCi este oferit în două versiuni de putere. Cel de bază produce 90 de cai şi vine la pachet cu tracţiune faţă şi cutie de viteze manuală doar, iar varianta cu 110 CP poate fi aleasă în combinaţiile: tracţiune integrală şi cutie mecanică sau tracţiune faţă şi cutie robotizată EDC.

Prima piaţă pe care va apărea noul Renault Duster va fi Africa, deja în această iarnă. Concomitent, dealerii europeni vor demara vânzările noului Dacia Duster.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Noul Renault Duster 2017 0

Noul Renault Duster 2017 2

Noul Renault Duster 2017 4

Noul Renault Duster 2017 6

Noul Renault Duster 2017 7

Noul Renault Duster 2017 9

Noul Renault Duster 2017 10

Noul Renault Duster 2017 11

Noul Renault Duster 2017 8