in ,

(foto) Premieră: Noile Ford Transit Custom și Transit Connect MS-RT

Ford anunță astăzi noi versiuni de echipare pentru autoutilitarele Transit Custom și Transit Connect, inspirate din lumea raliurilor. Dezvoltate de specialiștii în proiectarea vehiculelor de tip motorsport, versiunile MS-RT vor fi disponibile la reprezentanțele Ford Transit Centers din anumite piețe europene, printre care și România!

Concepute pentru șoferii de autoutilitare care doresc să iasă cu adevărat în evidență, versiunile MS-RT ale Transit Custom și Transit Connect oferă un design complet restilizat, inspirat de Fiesta WRC cu care echipa M-Sport Ford concurează la Campionatul Mondial de Raliuri. Totodată, versiunile MS-RT păstrează nivelul de ergonomie și durabilitatea specifice vehiculelor comerciale Ford, precum și garanția extinsă.

O gamă variată de culori distinctive din paleta Ford Special Vehicle Options (SVO) sunt disponibile pentru Transit Custom MS-RT, conferindu-i un aspect deosebit, care să vină în completarea caroseriei spectaculoase.

Caracteristici cheie:

  • Maşinile Transit Custom și Transit Connect MS-RT dispun de o grilă de radiator restilizată și o zonă frontală modificată radical, care încorporează prize de aer mai agresive, lumini anti ceață integrate și un dispersor de aer, inspirat din motorsport.
  • Roțile late cu carenaj crescut sunt completate cu jante uşoare din aliaj de la OZ Racing, finisate în nuanţă antracit şi cu mărimi de 18 inci, alături de ornamente laterale sportive.
  • În spate, un deflector integrat și un spoiler de plafon subliniază caracterul sportiv.
  • Transit Custom MS-RT primește un eșapament sport cu două evacuări, iar Transit Connect MS-RT un sistem de evacuare distinct cu două terminaţii duble. Clienții pot opta și pentru evacuări opționale de tip Ceramic Black.
  • În plus, față de gama standard de opțiuni de culoare, MS-RT Transit Custom poate fi finisat în orice culoare din gama SVO extinsă a Ford. Pentru un aspect cât mai apropiat de cel al mașinilor de curse, kiturile de colantare, disponibile optional, permit clienților să aplice linii distinctive de culoare pe autoutilitarele lor.
  • La interior, scaunele versiunilor MS-RT sunt prevăzute cu tapiţerie din piele nappa și piele întoarsă, un volan sport cu inserții din fibră de carbon, iar ceasul de pe instrumentarul de bord și covorașele sunt marcate cu inscripția MS-RT.
  • Dotările standard includ, de asemenea, sistemul SYNC 3 conectabil vocal al Ford, cu un ecran tactil color (care permite șoferilor să conecteze dispozitive mobile și să planifice rutele, pentru a spori nivelul de productivitate) și un modem FordPass Connect care furnizează conectivitate Wi-Fi pentru până la zece dispozitive.
  • Șoferii beneficiază, de asemenea, de un sistem de navigaţie standard, cameră retrovizoare și faruri bi-xenon.
  • Sub capotă Transit Custom MS-RT dispune de motorul Ford EcoBlue de 2.0 litri cu 185 CP/415 Nm de cuplu, cu posibilitatea alegerii unei cutii de viteze manuală cu șase trepte sau automată cu șase trepte. Transit Connect MS-RT vine cu motor EcoBlue de 1.5 litri cu 120 CP/270 Nm, cu posibilitatea alegerii unei cutii de viteze manuală cu șase trepte sau automată cu opt trepte.
  • Aceste versiuni păstrează puterea și ergonomia specifice familiei Transit. Variantele de caroserie furgon și cabină dublă ale Transit Custom și Transit Connect sunt, de asemenea, disponibile. Toate acestea au uși cu deschidere laterală și iluminat LED standard pentru spațiul de încărcare, având în același timp sarcini utile neschimbate față de variantele standard ale acestor utilitare.

Variantele de echipare MS-RT ale lui Transit Custom și Transit Connect vor fi disponibile la comandă începând din luna septembrie a acestui an în Franța, Ungaria, Olanda, Norvegia, România și Marea Britanie.

MS-RT este divizia de producție a vehiculelor Ford M-Sport, care a concurat la Campionatul Mondial de Raliuri, la cursele Global Rallycross și GT3 sub îndrumarea legendei motorsportului, Malcolm Wilson OBE. Împreună, acestea oferă un stil exclusivist familiei Ford Transit, creând vehicule comerciale sportive și unice cu acel “pedigree” specific curselor de raliu.

Seria MS-RT este disponibilă prin intermediul Ford Transit One-Stop Shop, alăturându-se gamei existente de caroserii ale Transit, precum autobasculantă și autoutilitară, concepute pentru a oferi soluții rentabile și adaptate nevoilor de afaceri ale clienților.

Ca membru al (Qualified Vehicle Modifier), variantele de echipare MS-RT sunt aprobate pentru vânzare în rețeaua de dealeri Ford, sunt garantate de MS-RT și nu afectează garanția oferită de Ford.