in ,

(foto) Premieră: Noile VW Golf Variant şi Golf Alltrack

Noua generaţie de modele VW Golf se diversifică. Şi aceasta va exista într-o variantă de caroserie break, denumită Variant, dar şi o versiune cross a acesteia – Alltrack, modele care se regăsesc şi în familia Passat.

Apropo, aflaţi că modelul Golf Variant s-a dovedit a fi o maşină foarte populară! De la introducerea sa în 1993 a impresionat mai mult de trei milioane de cumpărători!

New 2020 VW Golf Variant 1

În comparație cu predecesorul său, noul design exterior al lui Golf Variant a devenit mai clar și dinamic. Partea din față arată în mod clar relația sa strânsă cu noul Golf. Spre spate, Golf Variant își arată unicitatea tipică, oferind o secțiune de acoperiș care devine mai plată, precum și un hayon cu o lunetă înclinată în stilul unui coupe.

Noua generație Golf Variant are o lungime de 4.633 mm și are acum un ampatament de 2.686 mm (o creștere de 66 mm față de predecesor). Această creștere a lungimii rearanjează proporțiile și face modelul să pară mai lung şi mai plat. Farurile și stopurile dispun din echipare de bază tehnologie LED.

New 2020 VW Golf Variant 20

De lungimea exterioară crescută și ampatament beneficiază interiorul vehiculului. Cinci pasageri pot fi transportați în confort, deoarece lungimea suplimentară a ampatamentului este utilizată aproape în întregime pentru interior. Lungimea interioară crește cu 48 mm, până la 1.798 mm.

Pe măsură ce spațiul pentru picioare crește, de asemenea, cu 48 mm, spațiul suplimentar are un efect pozitiv deosebit de vizibil, în special în partea din spate. Pasagerii își pot depozita bagajele într-un portbagaj generos dimensionat: atunci când sunt încărcate până la marginea superioară a spătarului banchetei, acesta oferă 611 litri de spațiu de depozitare (cu 6 litri mai mult față de Golf Variant Mk7). Iar dacă maşina se încarcă până la tavan şi spătarele banchetei spate sunt coborâte, volumul crește până la 1.642 litri (+22 litri).

În cazul în care ambele mâini sunt ocupate cu păstrarea cumpărăturilor sau a bagajelor, hayonul disponibil opțional cu un mecanism acţionat electric poate fi deschis alternativ cu ajutorul unui senzor care detectează o mişcare de picior sub bara de protecţie.

New 2020 VW Golf Variant 9

Volkswagen a reconfigurat echipările disponibile pentru Golf Variant: deasupra versiunii de bază Golf vor exista acum liniile de echipamente Life, Style și R-Line.

Standard include deja sistemul de avertizare a părăsirii benzii de rulare – Lane Assist, sistemul de frânare de urgență în zone urbane cu funcţie de monitorizare a pietonilor – Front Assist with City Emergency Braking System and Pedestrian Monitoring, sistemul de frânare automată la detectarea deplasării unui vehicul din sens opus în timpul manevrei de schimbare a direcţiei, blocare diferențială electronică XDS, sistem de comunicare şi alertă despre pericole în trafic Car2X, sistemul de pornire fără cheie Keyless Start și control automat al iluminatului.

Standard în interiorul vehiculului sunt: Digital Cockpit Pro (panou de bord digital), sistem de infotainment online Composition cu ecran tactil de 8.25 inci, servicii și funcții online prin We Connect sau We Connect Plus, un volan multifuncțional, sistem de aer condiționat automat Air Care Climatronic și o interfață telefonică Bluetooth.

Gama de motoare o împarte cu noul Golf hatchback, fiind disponibile inclusiv unităţi mild hybrid eTSI, care includ un motor pe benzină, un demaror-generator de 48V acţionat de o curea, o baterie litiu-ion de 48V şi o cutie de viteze DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Propulsoarele diesel dispun de sistem de injecție duală cu AdBlue, cu două convertizoare catalitice SCR.

New 2020 VW Golf Alltrack 3

A doua generație Golf Alltrack va fi, de asemenea, lansat împreună cu noul Golf Variant. Modelul dispune standard de sistem de tracțiune integrală permanentă (4MOTION), gardă la sol mai mare, un aspect all-terrain, inclusiv prin bare de protecție specifice, dar și un interior personalizat. Cu acest echipament, vehiculul se dovedește a fi, de asemenea, un adevărat „SUV” dincolo de drumuri pavate și, datorită sistemului AWD, mai poate tracta remorci de până la două zone.

În toate celelalte privințe, Golf Alltrack corespunde din punct de vedere tehnic noului Golf Variant: pe lângă cabina digitalizată, caracteristicile includ sisteme opționale de asistență cum ar fi Travel Assist (conducere asistată de până la 210 km/h) și noile faruri Matrix LED IQ.LIGHT.

În Germania, vânzările preliminare ale noului Golf Variant vor începe de mâine, 10 septembrie, în timp ce în alte țări europene vor urma treptat. Modelul va fi produs în continuare în Wolfsburg.

GALERIE FOTO: