in , ,

(foto) Premieră: Noua familie de modele Renault Stepway conţine şi un Logan făcut în stil off-road

Compania Renault anunţă oficial noua familie de modele Stepway. Aceasta conţine, mai nou, pe lângă hatchback-ul familiar Sandero, sedanul Logan şi utilitara Dokker, maşini care nu au mai existat până acum într-o astfel de versiune.

Astfel, în primul rând cetăţenii din Federaţia Rusă, vor avea acces la un concurent destul de serios pentru modelul Lada Vesta Cross.

Toate modelele membre ale familiei se vor distinge în primul rând printr-un kit exterior de protecţie din plastic, aplicat în jurul caroseriei, alături de o gardă la sol mai mare. Concret, la Sandero şi Logan Stepway, aceasta a crescut de la 155 la 195 de mm. În plus, automobilele au primit o grilă neagră a radiatorului şi faruri cu lumini de zi LED sub forma literei C, acestea din urmă din nou doar pe Sandero și Logan Stepway.

Pe lângă un volan nou în habitaclu, lista de echipamente şi dotări pentru modelele Stepway va include, în funcție de nivelul de echipare ales: sistem de pornire a motorului de la distanță, sistem de climatizare, parbriz, scaune față și oglinzile laterale încălzite, senzori de parcare şi altele.

Automobilele mai pot fi echipate cu un nou sistem multimedia MediaNav 4.0, care suportă interfeţele AndroidAuto și Apple CarPlay.

O gamă largă de unităţi de propulsie a fost pregătită pentru această familie de maşini. Hatchback-ul si sedanul făcut în Rusia este planificat să fie echipat cu un motor de 1.6 litri în trei variaţii de putere – 82, 102 și 113 CP. Primele două vor putea fi cuplate atât la o transmisie manuală, cât şi la una automată, în timp ce unitatea cu 113 CP va putea funcţiona doar în combinaţie cu o cutie automată. Utilitara Dokker Stepway va putea avea sub capotă un motor pe benzină de 82 CP sau un diesel de 1.5 litri de 90 CP, cuplat la o cutie manuală cu cinci rapoarte.

Interesant este că pentru Logan si Sandero Stepway va mai fi pus la dispoziţie şi un variator! O astfel de cutie de viteze se va putea găsi pe maşini în nivel de echipare City, care vor mai avea, de asemenea, o serie de diferențe la exterior – de exemplu, inserţii complet negre pe barele de protecție (spre deosebire de cele argintii care vin standard), inserţii lucioase pe corpurile oglinzilor retrovizoare şi ralings-uri de culoare neagră. În plus, versiunea de oraş va primi o nouă culoare roşie pentru caroserie şi jante cu design nou, bicolore, de 16 inci.

Modelele Renault Logan şi Sandero Stepway au început deja să fie produse la uzina AutoVAZ din Toliatti. Premiera oficială a familiei Stepway va avea loc la Salonul Auto de la Moscova din ultimele zile ale lunii august, iar startul vânzărilor este programat pentru toamna acestui an. Dokker Stepway va apărea la dealerii locali la începutul anului 2019.

Amintim că şi în gama Dacia există un model Logan Stepway, însă acesta este în caroserie break MCV.

Iti place articolul?