in , ,

(video/update) Premieră: Noua generaţie Skoda Octavia Scout – toate detaliile

Noua generație Skoda Octavia s-a prezentat acum câteva ore complet şi într-o versiune Scout, alături de noua Octavia RS, după ce primele informaţii ne-au fost oferite de producător în ziua de 10 iunie. Am actualizat articolul în cauză cu toate detaliile disponibile, inclusiv noi materiale foto/video.

Povestea de succes a acestei variante a modelului în caroserie Combi, care oferă mai multe detalii robuste, un fler de off-road, o gardă la sol mărită şi sistem de tracţiune integrală, a început în 2007 și acum este gata să scrie un nou capitol.

În plus față de designul său emotiv, break-ul multifuncţional oferă chiar mai mult spațiu decât predecesorul său și este disponibil acum pentru prima dată şi cu tracţiune faţă doar, asta fiind o opţiune!

Deci, prin ce se deosebeşte o Skoda Octavia Scout de o simplă Octavia Combi:

 • Măsoară 4.703 mm în lungime şi 1.829 mm în lăţime, ceea ce o face cu 16 mm mai lungă şi cu 15 mm mai lată;
 • Capacitatea portbagajului este mai mare cu 30 de litri – 640 litri în total;
 • Poate fi comandată cu farurile full LED Matrix, care îşi fac debutul pe Octavia şi asigură cu iluminare de calitate pe fază lungă practic mereu, fără să-i orbească pe alţi participanţi la trafic;
 • Include standard pachet Rough-Road, format din elemente suplimentare de protecţie a dedesubtului şi o gardă la sol cu 15 mm mai mare;
 • Cu motorul turbo diesel de 2.0 litri, cu 200 CP, printr-un cârlig de remorcare poate tracta o remorcă cu o greutate de până la două tone;
 • Motoare la alegere:
  • Un nou turbo diesel 2.0 TDI EVO care debutează în premieră pe Octavia Scout şi generează 200 CP/400 Nm de cuplu. Skoda spune că este cel mai puternic diesel din istorie pentru această gamă de model.
  • Un motor turbo diesel de 2.0 litri cu 115 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală în şase trepte.
  • Un benzinar TSI de 1.5 litri cu 150 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală în şase trepte.
  • O motorizare e-TEC care consumă şi gaz, şi benzină, construită pe baza benzinarului sus menţionat. Mai vine în combinaţie cu un DSG cu şapte trepte şi tehnologie mild hybrid.
  • De asemenea, motorizarea pe benzină de top 2.0 TSI cu 190 CP, pe lângă cel mai puternic turbo diesel sus menţionat şi o versiune cu 150 de CP a motorului TDI de 2.0 litri, toate vin standard în combinaţie cu tracţiune integrală şi DSG cu şapte rapoarte.
  • O dotare opţională este tracţiunea faţă!
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
 • Tehnologia de ultimă generație 4×4 a Octavia Scout transferă automat o parte din cuplu pe roțile din spate într-o fracțiune de secundă, atunci când puntea față nu mai are tracțiune suficientă. Acest lucru asigură siguranța în noroi și zăpadă la fel de bine ca pe asfalt uscat, și chiar îmbunătățește propulsia în off-road sau atunci când se tractează o remorcă. Tracțiunea integrală a Skoda este legată de sisteme de asistență precum ABS, ESC, EDS (blocare electronică a diferenţialului) și extensia sa XDS+.
 • Prin urmare, sistemul electronic de control poate reacționa la schimbarea condițiilor de conducere în câteva milisecunde și, de asemenea, poate controla roțile individuale într-un mod specific. Atunci când se maşina se deplasează cu viteză constantă, făcând coasting, motorul fiind la sarcină redusă, ori când se deplasează în linie dreaptă, activă rămâne doar puntea din faţă. Ori de câte ori situația de conducere o impune, puntea spate este activată pentru a genera tracțiune suplimentară. Modul opțional Off-Road, ca parte a Driving Mode Select, oferă o performanță de conducere și mai bună pe teren accidentat.
 • Piesa centrală a sistemului de tracțiune integrală a Skoda Octavia este un ambreiaj multi-disc controlat electronic de a șasea generație. Pentru această nouă generație, ambreiajul a fost complet reproiectat. Este cu aproape 0.8 kg mai ușor, iar eficiența sa a fost optimizată datorită utilizării uleiului cu frecare redusă, a preîncărcării reduse a rulmenților și a lubrifierii interne rafinate. Acest lucru permite un consum foarte mic de combustibil, chiar și în timpul funcționării 4×4. Sistemul dispune acum de o unitate de control electronic integrat (ECU), ceea ce înseamnă că cea externă anterioară nu mai este necesară. Acest ECU ia în considerare cerințele specifice bazate pe modul de conducere selectat și ajustează performanța mașinii în consecință. În modul Eco, de exemplu, software-ul evaluează stilul de conducere al clientului pentru a determina dacă tracțiunea integrală este necesară în prezent și, dacă este necesar, oprește complet motorul electric care pune în mişcare pompa de ulei. În cazul în care AWD-ul este necesar, sistemul este reangajat imediat.
 • Din punct de vedere al designului, Octavia Scout a primit noi bare de protecţie care se remarcă prin nişte inserţii similare vizual cu aluminiul şi care asigură o protecţie sporită a părţii inferioare a caroseriei, pe lângă nişte extensii din plastic negru pe aripi, pragurile exterioare, etc;
 • Standard vine pe jante din aliaj de model Braga (18 inci) cu finisaj argintiu, iar opţionale sunt valabile unele Manaslu de 19 inci;
 • Difuzoarele de aer din partea frontală şi posterioară, railings-urile de pe acoperiş şi ramele din zona geamurilor au un finisaj argintiu, la fel cum sunt corpurile oglinzilor retrovizoare laterale, care sunt ajustabile electric, retractabile, încălzite şi cu funcţie automată anti orbire;
 • A mai primit standard proiectoare anti ceaţă pe bază de LED-uri şi embleme Scout pe aripile frontale;
 • În habitaclu, monitorul central poate măsura până la 10 inci, iar consola centrală este împodobită cu detalii cromate, care pot fi găsite, de asemenea, pe noile ornamente și mânere de pe uşi. Inserţii specifice modelelor Scout similare lemnului, scaune ThermoFlux cu logouri Scout pe ele, pedale cu finisaj similar aluminiului, o tapițerie împreună cu volanul multifuncţional tapiţat cu piele şi cu două spiţe (opţional încălzit), cotierele și tabloul de bord, care conţin cusături contrastante în Tabor Brown, o oglindă cu funcţie automată anti orbire, logo SCOUT pe monitorul central la pornire şi covoraşe textil de podea se adaugă în lista de caracteristici.
 • Un nou sistem de iluminare ambientală este format din 30 de culori care fac atmosfera interioară mai interesantă, LED-urile fiind integrate în panourile uşilor, în bord şi în zona picioarelor. Sistemul poate aprinde în zona picioarelor o culoare diferită de cea de pe suprafeţele de sus.
 • Sărbătorindu-şi premiera pe noua generaţie Octavia, un head-up display opțional proiectează cele mai importante informații direct pe parbrizul (opţional încălzit), inclusiv viteza, sfaturile de navigație, indicatoarele rutiere și sistemele de asistență pentru șofer activate.
 • Sistemul de acces fără cheie KESSY permite deschiderea oricărei uşi prima, iar împreună cu o frână de mână electromecanică sunt dotări standard.
 • De asemenea, își fac debutul în gama de modele sistemul de climatizare opțional Climatronic pe trei zone și geamurile frontale acustice, care reduc și mai mult zgomotul ce pătrunde din exterior în interior în timpul mersului.

Un preţ de start pentru Octavia Scout nu a fost anunţat la moment, însă maşina va putea fi comandată şi în ţara noastră.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

Iti place articolul?