in ,

(foto) Premieră: Noul Brabham BT62R – supercar stradal pe baza unei maşini de circuit

Producătorul auto australian Brabham Automotive este încântat să dezvăluie noul supercar stradal BT62R!

Cu el, familia de modele BT62 se extinde până la trei configurații, alăturându-se vehiculelor cu specificații Ultimate Track (de circuit) și Competition (de curse). Această linie de maşini se adresează atât colecționarilor, piloţilor, cât și șoferilor pasionaţi, promițând exclusivitate, individualitate și performanță de neegalat.

Noutatea este şi o piatră de hotar semnificativă pentru Brabham Automotive, în drumul spre lansarea unui nou model, unul care va fi o mașină stradală complet omologată.

Toate versiunile sunt disponibile fie cu volan pe stânga, fie cu volan pe dreapta, și sunt finisate fie cu o livrea Signature Series cu design propriu dorit de clientul, fie cu una Celebration Series în onorarea uneia dintre cele 35 de victorii în Formula 1 pe care Brabham le-a înregistrat în trecut.

BT62R dispune de o serie de modificări importante în comparație cu specificaţiile Ultimate Track şi Competition. Principalele repere includ:

 • Înălțimi de deplasare variabile pentru conducerea pe circuite și pe drumurile publice. Cu ajutorul unui lift kit, la apăsarea unui buton, garda la sol a maşinii poate fi setată la 70, 90, 110 sau 130 mm.
 • Nou sistem de evacuare pentru un zgomot mai redus în cabină și la un nivel conform legislaţiei.
 • Un șasiu / suspensie / aero setup, care este setat pentru utilizare pe drumurile publice.
 • Mecanisme de frânare carbo-ceramice.
 • Sistem de aer condiționat și parbriz încălzit.
 • Sistem audio opţional.
 • Un nou splitter frontal şi difuzor posterior pentru a se potrivi utilizării rutiere și pentru a menține aerodinamica.
 • Un nou design al scaunului.
 • Anvelopele-i Goodyear Eagle F1 SuperSport folosesc un compus derivat din motorsport, cu frecare ridicată, care oferă un nivel excepţional de aderență și de tracţiune laterală.

Proprietarii de modele Celebration Series se vor bucura și de alte caracteristici exclusive, inclusiv:

 • Sigle și ecusoane din aur de 18 carate.
 • Interior din carbon personalizat, unic pentru fiecare vehicul.
 • Un exclusiv Track Pack, care include o aripă spate masivă, un alt splitter şi un alt difuzor de aer, toate disponibile de a fi montat atunci când se doreşte participarea la unele evenimente pe circuite.

Cu 710 CP și 667 Nm, Brabham BT62R dispune de cea mai mare putere oferită de la un motor natural aspirat de pe piață. Motorul este același V8 de 5.4 litri pe care îl au maşinile de circuit şi de curse, însă cu un ECU revizuit pentru utilizare pe drumurile publice. Cutia de viteze este una secvenţială cu şase trepte şi un ambreiaj pentru o funcţionare mai moale, cu rapoarte de transmisie revizuite, mai potrivite pentru utilizarea pe șosea. Padele pentru comutare manuală există în spatele volanului.

Un accent deosebit a fost pus pe utilizarea de zi cu zi în timpul dezvoltării lui BT62R. Accesul la interiorul revizuit se face prin blocarea ușilor de la distanță cu noua cheie Brabham, personalizată pentru a se potrivi cu exteriorul vehiculului.

Scaunele cu o carcasă din fibră de carbon sunt finisate luxos cu o tapiţerie din piele doar sau în combinaţie cu Alcantara, cu cusături de contrast. Per general, interiorul este dotat cu izolație termică și fonică, cu tavan acoperit cu Alcantara, alături de mai multe compartimente de depozitare interne personalizate. Un nou sistem de climatizare este montat pentru a gestiona temperaturile pe timp de vară.

Tabloul de bord dispune de un nou panou de control digital, cu opțiunea de a reveni la cel orientat pentru deplasarea pe circuite, atunci când şoferul va dori să-şi conducă maşina pe acolo. Tabloul de bord digital include şi o vedere de la o cameră orientată spre spate (atunci când este necesar).

De asemenea, noul BT62R dispune de faruri, oglinzi retrovizoare şi alte lucruri necesare pentru a corespunde pe deplin unei maşini stradale.

Interiorul maşinii de circuit BT62

Noul Brabham BT62R poate fi deja comandat, producătorul menţionând că are deja câteva înregistrate, iar primul exemplar va fi livrat în săptămânile care vin. În câte exemplare va exista nu se menţionează, precum nu s-au anunţat nici caracteristicile dinamice. Preţul poate depăşi 1.1 milioane de euro.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?