in ,

LoveLove COOLCOOL

(foto) Premieră: Noul Lexus LS facelift! Noutăţile pe care le-a primit modelul vârf de gamă

Timpul se scurge şi este de neoprit. Lexus a anunţat premiera modelului actualizat LS, care în prezent este nava-amiral a mărcii nipone. Noua generaţie a sa, a cincea, a fost introdusă în 2017, iar din momentul lansării pe piaţă pentru prima dată, acum peste 30 de ani, sedanul devenit disponibil în timp în peste 90 de ţări şi regiuni a reuşit să se vândă cumulativ, până la 31 mai 2020, în 870.000 de exemplare!

Actualizările se rezumă în mare parte la patru capitole generale:

 • evoluția ADN-ului Lexus pentru liniște și confort excepțional;
 • aplicarea de Lexus Teammate – complex cu cele mai recente tehnologii avansate de asistență la conducere;
 • aplicarea Gin-ei Luster – o nouă vopsea exterioară înalt tehnologizată care rezultă într-o culoare ce oferă umbre adânci și evidențieri robuste;
 • un interior mai rafinat, de înaltă calitate, făcut cu inspiraţie din meşteşugurile tradiţionale japoneze.

Modificările efectuate asupra modelului premium:

 • Forma prizelor de aer din bara de protecție frontală a fost revizuită. Noi sunt farurile care includ şi lumini de zi LED sub formă de săgeată, reproiectate. Blocurile optice conţin acum proiectoare LED cu un sistem avansat de control adaptiv al fasciculelor de lumină, numit Blade Scan AHS şi care are două oglinzi rotative, care a debutat mai devreme pe Lexus RX facelift.
 • În partea posterioară există o nouă bară de protecţie și inserții mate în loc de unele cromate în stopuri. Pentru caroserie a apărut în paleta de culori noua nuanţă Gin-ei Luster care se distinge printr-un joc special de umbre. Iar pe maşina cu motorizare hibridă au apărut nişte prize de aer în aripile frontale.
 • Automobilul va continua să fie oferit şi cu un pachet F Sport care schimbă designul exterior şi interior al maşinii într-un stil sport.
 • În habitaclu, ecranul central al sistemului multimedia măsoară în continuare 12.3 inci în diagonală, însă acum este tactil şi scos din bord. O noutate mai este şi oglinda retrovizoare interioară care poate transmite imagini de pe o cameră video spate.
 • Din punct de vedere al sistemelor de asistenţă, noul complex Lexus Teammate a venit să înlocuiască Lexus Safety System+, cel puţin în Japonia deocamdată. Pe scurt, este un sistem avansat de pilotare semi automatizată, care implică cruise controlul adaptiv, asistentul de menţinere în bandă şi cel de avertizare despre pericole potenţiale.
 • Lexus mai spune că a lucrat pentru a îmbunătăţi în continuare confortul şi izolarea fonică, în suspensie instalând amortizoare resetate cu supape noi şi alţi stabilizatori. În plus, suporturile motorului au fost modificate, iar setările sistemului activ de anulare a zgomotului ce pătrunde de la exterior au fost revizuite. Nouă este şi compoziţia scaunelor, care pot fi tapiţate cu piele aranjată sub forma unor noi texturi, redate şi de cusături.
 • Sub capotă nu s-au făcut careva modificări: modelul LS 500 va fi propulsat de un V6 biturbo de 3.4 litri şi cu 417 CP, iar LS 500h de un V6 natural aspirat de 3.5 litri, combinat cu un electromotor (359 CP). Însă cutia de viteze automată a primit un alt program de control: pentru a asigura confortul acustic mărit, aceasta utilizează mai des rapoartele superioare, iar în cazul modelului hibrid se face uz mai activ de tracţiune electrică.

Vânzările de Lexus LS facelift vor demara în Japonia mai târziu în acest an. Poţi citi mai multe detalii în documentul ataşat (în engleză):

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?