in , ,

(foto) Premieră: Noul Skoda Kamiq – cel mai ieftin crossover al mărcii

Skoda a prezentat în cadrul unui eveniment special, cu doar câteva ore înainte de startul Salonului Auto Internaţional de la Beijing, un nou SUV compact care include în denumire literele K şi Q din noua nomenclatură gândită de responsabilii mărcii. Acesta se numeşte Kamiq şi este cel mai ieftin model “de teren” al Skoda.

New Skoda Kamiq 2018 3

Noul Skoda Kamiq este construit pe baza platformei MQB, are o suspensie spate semi independentă şi din punct de vedere al dimensiunilor îl imită pe modelul Karoq în specificaţie europeană.

Modelul măsoară în lungime 4.390 mm (+ 8 mm), în lăţime 1.781 mm (-60 mm), înălţimea – 1.606 mm (+3 mm) şi ampatament – 2.610 mm (-28 mm).

Vezi şi: (video) Test Drive: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG

New Skoda Kamiq 2018 4

Sub capotă va exista doar un motor natural aspirat MPI de 1.5 litri din familia EA211 evo. Unitatea produce 110 CP şi 150 Nm de cuplu, iar cutia de viteze va fi una mecanică simplă cu cinci trepte sau una automată cu şase rapoarte.

Alte opţiuni precum motoare turbo TSI, cutii robotizate DSG sau sistem de tracţiune integrală nu va avea!

New Skoda Kamiq 2018 12

Skoda Kamiq nu va abunda nici în dotări scumpe. Panoul de bord va putea avea doar ceasuri analogice despărţite de un ecran monocrom. Blocurile optice pot fi doar pe bază de halogen, însă vor conţine şi lumini de zi pe bază de LED-uri.

Printre altele se numără sistem de climatizare obişnuit, senzor de ploaie, sistem multimedia cu ecran tactil, scaune frontale cu profil sportiv, etc.

New Skoda Kamiq 2018 8

Noul Skoda Kamiq a fost dezvoltat special pentru China, va fi asamblat la uzina comună SAIC Volkswagen şi ar putea să nu iasă niciodată din această ţară. În vânzare noul model va fi scos din luna iunie a acestui an.

Informaţiile preliminare arată un preţ de start de puţin peste 14.000 de dolari, atât cât costă aproximativ, local, un sedan Skoda Rapid. Pentru comparaţie, Hyundai ix25 care este acelaşi Hyundai Creta, costă în China de la 17.400 de dolari.

În plus, Skoda a promis la Beijing că va lansa 19 noi modele în întreaga lume până în 2020 și 10 vehicule electrice până în 2025 pentru a-și îmbunătăți în continuare linia de produse.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – SKODA VISION X este primul hibrid al mărcii care poate rula cu CNG

buton subscribe

GALERIE FOTO: (sursă: autohome.com.cn, Skoda)