in ,

(foto) Premieră: Peugeot prezintă modelul 308 facelift

Compania Peugeot a prezentat oficial hatchback-ul actualizat 308. Cele mai importante noutăţi pe care le are modelul este un nou motor diesel, dar şi o cutie de viteze automată cu opt trepte Aisin.

Maşina actualizată se va putea deosebi de cea care mai este disponibilă în prezent prin noua grilă a radiatorului, care mai încorporează şi logoul companiei care a “coborât” de pe capota cu linii revizuite.

De asemenea, Peugeot 308 facelift a beneficiat de o bară de protecţie frontală modificată (în particular vorbind despre o formă nouă a gurilor de aerisire şi secţiuni pentru farurile anti ceaţă). Blocurile optice sunt acum complet din LED-uri.

Habitaclul în mare parte a rămas acelaşi, chiar dacă anterior se credea că 308 va primi interiorul i-Cockpit de generaţie nouă, ca şi cel văzut pe noul 3008.

Singura schimbare este un nou sistem de navigaţie cu funcţie de afişare a ambuteiajelor în regim real prin serviciul TomTom, dar şi sistem multimedia cu funcţie Mirror Screen, care dublează ecranul smartphone-ului.

Noua transmisie automată cu opt trepte va fi disponibil pentru propulsorul diesel cu 180 de CP, care este folosit şi pe versiunea 308 GT. De asemenea, în gama de propulsoare a apărut un nou agregat diesel cu patru cilindri şi un volum de 1.5 litri, care produce 130 de cai putere.

În acelaşi timp, clienţii vor avea acces şi la un benzinar modernizat care are trei cilindri şi produce 130 de CP. Acesta este cuplat la o nouă cutie mecanică cu şase trepte.

Printre alte dotări noi care au apărut pe model se numără un cruise control adaptiv care poate încetini automobilul automat până la oprirea completă (doar pentru maşinile cu transmisie automată, în timp ce pe versiunile cu transmisie manuală viteza poate fi micşorată doar până la 30 de km/h), sistem de urmărire a benzii de rulare şi unul de preîntâmpinare a coliziunilor frontale, sistem de parcare automată, suport Apple CarPlay şi Android Auto, etc.

Cel mai probabil premiera publică a modelului va avea loc în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt.

Iti place articolul?