in ,

(foto) Premieră: Renault Twingo GT îşi doreşte să fie ca un Smart modificat de Brabus

Compania Renault a prezentat versiunea fierbinte a hatchback-ului compact Twingo. Comparativ cu modelul precedent, cel din articol se numeşte GT şi nu RS.

Premiera automobilului va avea loc la Festivalul de viteză de la Goodwood, care se va deschide la 23 iunie.

2016-renault-twingo-gt (9)

Din punct de vedere tehnic, Twingo GT imită cele mai puternice modele Smart care au fost modificate de Brabus. Aceste modele au fost construite pe unul şi acelaşi şasiu, dezvoltat în comun de specialiştii Renault şi cei de la Daimler. Totodată, acestea împart 70 la sută din componentele comune.

Citeşte şi: (foto/video) Beijing 2016: Brabus a modificat modelele Smart ForTwo, ForFour şi Cabrio

Astfel, sub capota lui Twingo GT este instalat un motor pe benzină de 898 cm3, care dezvoltă 109 CP şi 170 Nm de cuplu. Spre deosebire de un Smart care poate fi comandat cu o cutie de viteze robotizată cu şase trepte, compacta franceză este oferită doar cu o transmisie manuală.

2016-renault-twingo-gt (1)

Caracteristicile dinamice nu se cunosc deocamdată. Se aşteaptă ca modelul să prindă suta în mai puţin de 10 secunde.

Twingo GT, care are o tracţiune pe puntea din spate, are un exterior mai agresiv datorită gurilor de aerisire mărite, o suspensie care a micşorat garda la sol, un sistem de stabilizare revăzut, jante de 17 inci, sistem de evacuare sport instalat pe centrul barei de protecţie posterioare.

Maşina va fi una de serie, iar vânzările în Europa vor începe la iarnă.

Vezi şi: (foto/video) Renault prezintă hatchback-ul fierbinte Clio R.S. 16