in ,

(foto) Premieră: Skoda Octavia Scout facelift

După ce la sfârşitul lunii octombrie Skoda a prezentat facelift-ul modelului Octavia şi chiar ieri versiunile performante RS, astăzi avem ocazia să vedem în premieră modelul dedicat off-road-ului Octavia Scout facelift.

Anterior maşina era oferită în motorizarea 2.0 TDI (150 CP) doar cu transmisie manuală cu şase trepte, însă acum este pusă la dispoziţie o combinaţie: tracţiune integrală + transmisie automată DSG cu şapte trepte şi două ambreiaje.

Gama de motoare pentru Octavia Scout facelift include în total trei unităţi:

  • 1.8 TSI: 180 CP, viteză maximă – 216 km/h, acceleraţie 0-100 km/h – 7.8 secunde, consum mixt 6.8 l/100 km, CO2 158 g/km
  • 2.0 TDI: 150 CP, viteză maximă – 207 km/h, acceleraţie 0-100 km/h – 9.1 secunde, consum mixt 5.0 l/100 km, CO2 130 g/km
  • 2.0 TDI: 184 CP, viteză maximă – 219 km/h, acceleraţie 0-100 km/h – 7.8 secunde, consum mixt 5.1 l/100 km, CO2 133 g/km.

Fiind cu 30 de mm mai înaltă decât Octavia Combi, model pe care şi este bazat Scout, acesta poate fi deosebit prin elementele argintii care sunt integrate în partea inferioară a barelor de protecţie.

Încă o diferenţă dintre cele două modele este că Scout primeşte în dotare standard un pachet de drum care include elemente suplimentare din plastic care protejează marginile caroseriei, dar şi conductele sistemului de frânare şi a celui de alimentare cu combustibil.

Mai mult, Skoda Octavia Scout are printre dotările standard un sistem de blocare electronică a diferenţialului pe ambele punţi (EDL), în timp ce funcţia “Off-Road” va face maşina mult mai competentă pe astfel de drumuri.

Imagini cu habitaclul modelului nu au fost dezvăluite, însă se cunoaşte că viitorii clienţi se vor putea bucura de un volan încălzit. Totodată, pe consola centrală poate fi instalat un sistem multimedia a cărui ecran tactil poate măsura de la 6.5 până la 8 inci în cazul în care se optează pentru configuraţiile Bolero sau Amundsen, şi de 9.2 inci pentru versiunea de top Columbus.

Interesant mai este de menţionat că Octavia Scout facelift va mai dispune de nişte scaune care au aşa-zisa funcţie Thermo-Flux. Din când în când, în mod automat va creşte permeabilitatea aerului şi umidităţii pentru a spori astfel nivelul de confort indiferent de condiţiile climaterice.

Nu îl ultimul rând, trebuie de spus că Octavia Scout, la fel ca şi Octavia Combi, dispune de un portbagaj care are un volum de 610 litri. Rabatând bacheta din spate cifra creşte până la 1.740 de litri.

Evident, şi Skoda Octavia Scout facelift este dotată cu cele mai noi tehnologii de siguranţă şi asistenţi electronici.

Vezi şi: (foto/video) Skoda Octavia facelift dispune de cele mai noi sisteme de siguranţă şi conectivitate

Skoda va lansa în vânzare modelul Octavia Scout facelift în primul trimestru al anului viitor.

Iti place articolul?