in ,

(foto) Premieră: Volkswagen Golf R facelift

Compania Volkswagen a prezentat şi versiunea actualizată a hatchback-ului Golf R. După acest facelift modelul a primit noi detalii la exterior, dar şi un motor mai puternic sub capotă.

Golf R facelift a păstrat aceeaşi “inimă” turbo cu patru cilindri şi un volum de doi litri, care generează acum 310 CP şi 400 Nm de cuplu. Anterior, propulsorul punea la dispoziţie doar 300 de cai şi 380 Nm.

O altă veste bună este că hatchback-ul a păstrat sistemul de tracţiune integrală. Acesta contribuie la o accelerare până la 100 de km/h în 4.6 secunde, un sprint cu 0.3 secunde mai repede decât o făcea modelul disponibil înainte de facelift, dotat cu transmisie robotizată DSG.

VW Golf R facelift va fi disponibil la comandă şi într-o caroserie break, cunoscută în familia nemţilor ca Variant.

Preţul de start a hatchback-ului cu transmisie manuală în Germania constituie 40.675 euro, iar a versiuni Variant echipate cu DSG – 44.800 de euro.

Pe lângă toate aceste lucruri, Volkswagen a oferit câteva detalii despre cea mai accesibilă versiune a lui Golf facelift care costă de la 17.850 euro. Aceasta pune la dispoziţie un motor cu trei cilindri, un volum de un litru şi care produce 85 cai putere. Consum mixt a unei astfel de maşini este de 4.8 litri pentru 100 de km parcurşi.

Vezi mai multe detalii: (foto/video) Premieră mondială: Volkswagen Golf facelift

VW Golf Variant R-line

Iti place articolul?