in , ,

(foto) Prima experienţă. Noua echipă Formula 1, Haas, şi-a prezentat bolidul

Echipa americană Haas, care va participa în acest pentru prima dată într-un sezon Formula 1, şi-a prezentat bolidul. Maşina a fost numită VF-16, în cinstea primei mașini de frezat cu comandă numerică, lansată de compania Haas Automation în 1988.

HAAS-VF-16-1

Bolidul este vopsit în trei culori: roşu, negru şi alb. Şasiul a fost proiectat de compania Dallara, iar motoarele sunt livrate de Ferrari. Primii piloţi care îşi vor încerca norocul vor fi francezul Romain Grosjean and mexicanul Esteban Gutierrez.

HAAS-VF-16-2

În weekend-ul care a trecut au început primele teste oficiale pe un circuit din Barcelona. Anterior, pe lângă Hass, şi echipele Mercedes AMG, McLaren, Manor, Renault, Force India şi-au prezentat bolizii, pe care AutoBlog.MD îi va relata într-un articol separat. Echipa Toro Rosso a adus la teste un monopost vopsit în culoare neagră, urmând să-l prezinte oficial la 1 martie 2016. Nici echipa Sauber nu şi-a dezvăluit deocamdată bolidul în mod oficial.

HAAS-VF-16-4

Al doilea set de teste vor avea loc tot în Barcelona, în perioada 1-4 martie. Sezonul de Formula 1 va începe la 20 martie prin Grand Prix-ul Australiei.

HAAS-VF-16-3