in , ,

(foto) Prima fotografie cu mașinile implicate în accidentul teribil! Ce a rămas din ele

Avem una dintre primele imagini cu principalele maşini împlicate în accidentul teribil de duminică noaptea, care s-a soldat cu două persoane decedate şi alte patru traumatizate. Aceasta este prima imagine făcută în plină zi, în care se vede cât de distruse sunt.

Reieşind din faptul că sedanul circula cu viteză excesivă şi a trecut intersecția fulgerător, momentul impactului arată că punctele de contact între Audi S8 şi Toyota Prius au fost frontale. Primul a intrat cu practic toată faţa sa în aripa stângă şi în portiera şoferului ultimului.

Imaginea de mai sus arată cum sedanul sport a absorbit cu partea frontală a şasiului tot impactul şi asta de două ori, pentru că a mai intrat în contact cu o Dacia oprită de cealaltă parte a intersecţiei la semafor.

În urma loviturii cu Logan-ul, acesta din urmă s-a răsucit la 360 de grade, fiind avariat frontal. Aceeași rotaţie la 360 de grade s-a întâmplat şi cu sedanul înainte de a se opri definitiv, după ce a atins şi un VW parcat în preajma staţiei de aşteptare.

Bara de protecţie a autoturismului de model Audi s-a deformat atât de mult, încât motorul a fost grav afectat, precum şi suspensia cu osia corespunzătoare. Nu cu mai puţine “vânătăi” s-a ales posteriorul: acesta a fost practic tăiat, rupt, după ce, în timpul răsucirii, a lovit un stâlp pe care stau montate camere de supraveghere ale traficului.

Şi pasagerii au resimţit lovitura pe deplin: şoferului i s-a transmis forţa prin volan şi airbag-ul care i-a ajuns în faţă. De fapt, şi toate celelalte perne de aer s-au declanşat, deşi nu se cunoaşte pe ce loc anume stătea pasagera şi dacă ambii aveau centurile de siguranţă cuplate.

Ce ţine de taximetrul Toyota, lovitura primită în punctul în cauză a fost fatală pentru şofer. Automobilul a făcut faţă cât a putut, însă caroseria sa mai uşoară nu avea cum să reziste celor două tone suportate cu viteză, atâta cât cântăreşte un Audi S8 de felul celui avariat. Pasagerul din taximetru s-a stins din viaţă la spital în urma rănilor primite. Există informaţii neoficiale că ambii bărbaţi din Prius nu aveau centura de siguranţă cuplată.

La urma urmei, deşi marea majoritate a societăţii este de părere că alte două persoane ar fi trebuit să-şi piardă viaţa în accident, maşina de origine germană şi-a îndeplinit cu succes principala menire pentru care a fost făcută, cea de a proteja pasagerii de urmări fatale.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Iti place articolul?