in ,

(foto) Primele imagini ale concurentului pe care îl pregăteşte KIA pentru Hyundai Kona

Compania KIA a făcut publice primele imagini oficiale ale noului său crossover compact. Modelul va ieşi deja în vânzare în a doua jumătate a anului 2017!

KIA Stonic schite 0

Modelul a fost numit Stonic. Din informaţii neoficiale, aflăm că noutatea este construită pe baza arhitecturii pe care o foloseşte varianta europeană Rio de ultimă generaţie.

Designul maşinii va fi făcut într-un stil deja adaptat de sud-coreeni, iar în partea posterioară stopurile aduc aminte de cele de pe Sportage, dar nefiind conectate între ele.

KIA spune că noul Stonic va avea cele mai multe opţiuni de personalizare a exteriorului şi interiorului decât orice altă maşină din gamă.

KIA Stonic schite 1

Şi habitaclul noului Stonic aminteşte de cel văzut în modelul Rio pentru Europa – aceeaşi formă a planșei de bord şi a compartimentului unde sunt funcţiile de control a sistemului de climatizare.

Pe centru este poziţionat un ecran al sistemului multimedia şi sub acesta este o inserţie decorativă de culoare portocalie. Aceeaşi culoare este prezentă şi pe tunelul central.

KIA Stonic schite 2

Despre gama de motoare a noului KIA Stonic nu s-a spus nimic, însă dacă se spune neoficial că va fi construit pe baza modelului Rio, atunci va folosi motoare disponibile pentru compactă. Ar fi vorba despre benzinare de 1.0, 1.25 şi 1.4 litri, alături de un diesel de 1.4 litri. Tracţiunea ar putea fi numai pe puntea din faţă.

În Europa noul KIA Stonic va fi scos la vânzare în a doua jumătate a lui 2017. Printre concurenţi se vor putea număra Renault Captur, Peugeot 2008, Mazda CX-3,  Nissan Juke şi chiar noul Hyundai Kona care va fi prezentat peste câteva zile.