in ,

(foto) Primul accident cu McLaren Senna. Valorea pagubelor i-a adăugat proprietarului peri suri pe cap

Primul accident cu implicarea unuia din cele doar 500 de McLaren Senna care vor exista a fost înregistrat în Germania. Proprietarul, un american în vârstă de 43 de ani, numit Josh Snowhorn, a scăpat automobilul de sub control şi a intrat cu el, uşor, într-un zid.

Omul de afaceri nu s-a ruşinat şi a făcut publică întâmplarea, printr-o fotografie, chiar pe pagina sa de Instagram.

Vezi şi: (video) Primul McLaren Senna livrat în SUA îi aparţine lui Michael Fux şi arată spectaculos

Potrivit informaţiilor, antreprenorul şi-a accidentat maşina la doar câteva ore după ce i-a fost livrată, în suburbia Grunwald a oraşului Munchen. S-a întâmplat acest lucru sâmbăta trecută, dacă e să credem postării de pe pagina dealerului McLaren Munchen, care include o fotografie cu un supercar identic proaspăt primit.

Chiar dacă la prima vedere urmările accidentului par să nu fie grave, maşina fiind avariată uşor, contactul cu peretele a fost destul de dur încât a acţionat pernele de aer. De asemenea, un semnal al producerii accidentului a fost înregistrat imediat de către dealerul local, care, în doar câteva minute a a reuşit să localizeze supercarul şi să-l evacueze.

Cea mai interesantă parte a acestei situaţii este că poliţiştii au reuşit deja să evalueze pagubele, care au o valoare de 850.000 de euro! Suma este aproape identică cu cea a unei maşini noi.

Mai trebuie de menţionat că în momentul producerii accidentului pe odometru erau indicaţi doar circa 50 de km parcurşi!

Supercarul McLaren Senna a fost prezentat în luna decembrie a anului 2017. Maşina este pusă în mişcare de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care stă în partea posterioară a maşinii şi produce 800 de cai putere/800 Nm de cuplu. Cuplat la o cutie de viteze robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje şi trimiţând toată prin intermediul tracţiunii spate, acceleraţia 0-100 de km/h o face în doar 2.8 secunde. Viteza maximă se opreşte la 340 de km/h.

Amintim că în total vor fi asamblate manual doar 500 de maşini (una în aproximativ 300 de ore se face). Noul McLaren Senna nu mai poate fi cumpărat deoarece toate exemplarele au fost vândute prin comenzi preliminare. Preţul de start pentru o maşină a fost de 750.000 de lire sterline.

Vezi şi: (video) Proprietarul primului McLaren Senna a pornit imediat într-o călătorie pe o distanţă de 1400 de km

Sursă: Motor1

Iti place articolul?