in ,

(foto) Primul crossover construit de Alfa Romeo va fi numit Stelvio

Primul crossover care va apărea în gama producătorului Italian Alfa Romeo va purta numele Stelvio. Despre acest lucru a anunţat directorul concernului Sergio Marchionne, într-o vizită la uzina Fiat di Cassino .

6c35cb8cdecc1d6479b9e1e86d091a41a0d7f7b9
Randare: Alessandro Masera

Anterior, modelul era cunoscut doar sub numele de cod Tipo 949 D-SUV, însă acum a fost botezat în cinstea unei trecători din nordul Italiei. Aceasta este a doua cea mai mare formă de relief de acest gen din munţii Alpi şi se află la o înălţime de 2.757 de metri deasupra mării.

Crossoverul Alfa Romeo va fi construit pe baza paltformei modulare Giorgio, care a debutat odată cu sedanul Giulia. Noul model ar putea fi un mic mai mare decât un BMW X3 şi ar măsura în lungime circa 4.657 de mm.

Alfa-Romeo-SUV-renderings-1

În gama de motoare disponibile pentru Stelvio vor intra câteva benzinare cu patru cilindri şi o unitate cu şase cilindri turbo care va dezvolta aproximativ 500 de CP. Un asemenea motor este disponibil pe cea mai performantă versiune a sedanului Giulia – Quadrifoglio Verde. De asemenea, ar putea exista şi un agregat V6 pe bază de motorină.

Reprezentanţii Alfa Romeo au promis că tot-terenul va avea nişte caracteristici dinamice excepţionale, atât cât priveşte timpul de accelerare până la 100 de km/h, cât şi timpul pe care îl va înregistra parcurgând un cerc la Nurburgring. În prezent, cel mai rapid crossover care a parcurs “Iadul Verde” este Range Rover Sport SVR – 8 minute şi 14 secunde.

Se aşteaptă ca Alfa Romeo Stelvio să fie prezentat în toamna acestui an la Salonul Auto de la Paris, după care să-şi găsească clienţii în 2017.

Alfa-Romeo-SUV-renderings-2

Iti place articolul?