in ,

(video) Polestar detaliază pachetul de performanţă care va fi oferit pe primul său electromobil

(update 29.06.2020) Polestar 2 este un fastback performant electric cu un șasiu dinamic în mod implicit. Cu toate acestea, un Performance Pack opțional permite proprietarilor să își ducă experiența de conducere la un nivel dinamic și mai ridicat, cu adăugarea de upgrade-uri optimizate cu atenție.

Lista modificărilor include un sistem de frânare personalizat Brembo, amortizoare reglabile manual Öhlins Dual Flow Valve, jante forjate din aliaj uşor de 20 inci, etriere de frână aurii, capace aurii peste supapele prin care se umflă roţile și centuri de siguranță în aceeaşi nuanţă.

  • Amortizoare reglabile Öhlins Dual Flow Valve

Toate versiunile Polestar 2 oferă standard amortizare dependentă de frecvență. Acest lucru netezește mișcările de înaltă frecvență ale roților cauzate de drumurile accidentate și reduce mișcarea caroseriei vehiculului, dar și zgomotul, pentru o cursă mai confortabilă, fără a compromite aderența, răspunsul direcției și manevrabilitatea generală.

Mașinile specificate cu pachetul de performanță opțional sunt echipate cu amortizoare Öhlins Dual Flow Valve (DFV) pentru un control și adaptabilitate sporite.

Originară din Suedia din 1976, brandul Öhlins își are rădăcinile în motorsport de nivel superior (inclusiv Formula 1, Le Mans, Indycar, Cart și MotoGP) și a folosit această experiență pentru a dezvolta sistemul său de amortizare DFV disponibil pe Polestar 2 cu Performance Pack.

Polestar 2 Performance Pack in detail 0

Amortizoarele sunt, desigur, concepute pentru a controla mișcarea unui sistem de suspensie pe suprafețe de drum proaste sau denivelate. Provocarea pentru care inginerii au luptat în toată istoria companiei este de a echilibra confortul și controlul: o suspensie moale se simte foarte bine peste carosabile neuniforme, dar nu se simte încrezătoare atunci când se încearcă manevre ceva mai dinamice. În acest caz, un design inteligent permite uleiului din interiorul amortizorului să călătorească prin două căi diferite, în funcție de viteza prin care se mișcă suspensia.

În cazul în care mișcările amortizorului sunt cu viteză redusă, unde arborele se mișcă lent, un ac reglabil controlează fluxul de ulei și răspunsul amortizorului. La viteze mai mari, unde arborele se mișcă mai rapid și într-un interval mai mare, o stivă de supape cu piston modifică fluxul pentru răspunsuri optimizate. Orice impact brusc al suspensiei și rugozitatea suprafeței drumului sunt controlate de sistemul DFV.

Controlând atât compresia, cât și reculul, DFV asigură un răspuns mai consistent, indiferent de condițiile de drum. În cazul în care sistemele cu supapă convențională pot duce la “agitarea” caroseriei vehiculului de către suprafețele proaste ale drumului, reducând aderența, confortul și controlul, amortizoarele DFV nu sunt afectate în același mod. Având o rată de recul egală cu cea de compresie, amortizoarele elimină vârfurile mici de forță cauzate de rugozitatea suprafeței drumului și astfel aderența, confortul și controlul pentru vehicul și ocupanții săi sunt îmbunătățite.

La fel ca amortizoarele Öhlins DFV montate pe Polestar 1, sistemul de amortizare de pe Polestar 2 echipat cu Pachetul de performanță este reglabil manual prin 22 de setări diferite! Spre deosebire de compromisurile inerente în sistemele electronice – de obicei cu trei moduri prestabilite (confort, normal, sport) – acest sistem manual permite o adaptare mai fină a rulării și manevrabilităţii maşinii. Deși automobilele vor fi livrate cu o setare standard prestabilită, proprietarii pot solicita ajustarea de către Polestar la una specifică preferată.

Polestar 2 Performance Pack in detail 2
  • Frâne Brembo cu patru pistoane

Etrierul de frână Brembo din Polestar 2 Performance Pack a fost proiectat atât de Polestar, cât și de Brembo, pentru a combina metoda de design “Stile” a mărcii italiene, dar și simplitatea scandinavă a lui Polestar. Etrierele frontale din aluminiu cu patru pistoane sunt evidențiate printr-un design aero-sculptat, inspirat de liniile electromobilului, dar și finisate într-o vopsea specială Swedish gold, o semnătură a Polestar.

Proiectat pentru performanță optimă în toate condițiile, cu răspuns rapid, indiferent de temperatură și utilizare, mecanismele de frânare utilizează un sistem special cu forţă de rezistenţă redusă, care împiedică plăcuțele să se “roadă” pe discul de frână, reducând astfel zgomotul şi rezistența la rulare. 

Patru pistoane fixează plăcuțele de frână de 90 cm la discurile frontale care măsoară 375 x 35 mm pentru a se asigura că Polestar 2 se poate opri atât de repede precum accelerează.

Polestar 2 Performance Pack in detail 1
  • Jante forjate din aluminiu de 20 inci

Forjarea jantelor crește rigiditatea lor peste cele oferite standard din aliaj, de 19 inci, sau cele opţionale de 20 inci, dar în plus, jantele din Performance Pack sunt fiecare, de asemenea, cu 1.5 kg mai ușoare. Acest criteriu contribuie la o masă nesuspendată mai mică, care, în combinație cu amortizoarele Öhlins DFV, permite un control mai mare și menține în permanență contactul maxim al anvelopei cu drumul.

Pentru a se potrivi performanțelor îmbunătățite ale roților, jantele sunt îmbrăcate în anvelope Continental SportContact 245/40R20, orientate spre performanță, care sunt unice pentru Polestar 2. Nişte capace aurii peste supapele prin care se pompează aerul în roţi completează pachetul.

Vizual, janta forjată din aliaj de 20 inci, în design unic 4-Y spoke, utilizează o nouă tehnică de finisare cu diamant pentru marginile spiţelor.

Polestar 2 Performance Pack in detail 3
  • Îmbunătățiri vizuale

Îmbunătățirile vizuale completează modificările mecanice pentru a reaminti proprietarilor și fanilor că modelele Polestar 2 echipate cu Performance Pack sunt cele mai dinamice disponibile. În interior, toți ocupanții sunt ținuți în siguranță de centurile de siguranță aurii, unice pentru mărcile Polestar și Polestar Engineered.

La exterior, jantele din aliaj forjate de 20 inci sunt completate cu un set de capace aurii pentru supapele de pompare a aerului.

Pachetul de performanță opțional este disponibil chiar de la momentul lansării, pe toate piețele, și include amortizoarele Öhlins DFV, sistemul de frânare Brembo cu patru pistoane, jantele din aliaj forjat de 20 inci, centurile de siguranță și capacele supapelor de anvelope, toate pentru aproximativ 6.000 de euro. Prețurile exacte variază în funcție de piață.

Polestar 2 Performance Pack in detail 4

(09.10.2019) Primul electromobil Polestar va avea şi un pachet de performanţă. Iată ce include şi cât costă

Noul Polestar 2 este un fastback electric de performanță, o combinație unică de design avangardist, specificații digitale și comoditate remarcabilă, dar și dinamică orientată spre conducătorul auto. Cu o unitate de propulsie ce pune la dispoziţie tocmai 408 CP şi 660 Nm de cuplu, cu tracţiune pe toate roţile şi o baterie cu o capacitate de 78 kWh, modelul beneficiază atât de performanţă, cât şi de o autonomie decentă.

Totuşi, pentru această maşină electrică va exista şi un Performance Pack care va duce dinamica sa la un nivel următor. Desigur, o suită completă de sisteme de asistenţă se vor implica de asemenea în mod activ pentru a contribui la un condus nu doar dinamic, ci şi sigur.

Vezi şi: (video) Polestar anunţă preţul versiunii speciale de start a primului său electromobil

Aşa-zisul pachet de performanţă include mecanisme de frânare diferite pentru puntea din faţă, la la Brembo, cu câte patru pistoane în etriere pentru a asigura o forţă de frânare şi mai mare. Tot la capitol tehnic se instalează şi un set de amortizoare ajustabile marca Öhlins.

Diferite sunt şi jantele, cu un design specific, măsurând 20 de inci şi fiind confecţionate din aliaj forjat. În ultimul rând, un Polestar 2 cu Performance Pack la bord se va deosebi şi printr-un set de centuri de siguranţă de culoare aurie, dar şi capace aurii pentru canalele prin care se umflă roţile.

“Performance Pack ne permite să ducem dinamica lui Polestar 2 la un alt nivel. Unele completări extrem de specializate, acomodate de inginerii noștri, oferă o experiență Polestar și mai captivantă”, a declarat Thomas Ingenlath, directorul executiv Polestar.

Joakim Rydholm, cel care este responsabil pentru dezvoltarea șasiului la Polestar, a adăugat că prezenţa unui setup al şasiului prin acest pachet face din Polestar 2 o mașină care vrea să fie condusă.

Acestea fiind spuse, compania a anunţat şi preţul pachetului pentru piaţa europeană, fiind în Germania de 6.000 de euro, în timp ce în Suedia are un preţ de aproximativ 5.000 de euro, toate sumele fiind menţionate cu TVA-ul actual inclus.

Vezi neapărat: GENEVA 2019: Noul Polestar 2 – Reportaj Video AutoBlog.MD

GALERIE FOTO: