in ,

(foto) Primul upgrade de la ABT Sportsline pentru noul Audi RS Q3

Motor turbo cu cinci cilindri și tracțiune integrală: numai aceste cuvinte cheie sunt suficiente pentru a le reaminti fanilor Audi despre epoca de aur a Sport Quattro. Acest concept, inițial creat pentru rally sport, pătrunde în multe dintre modelele sport ale brandului, chiar până în prezent. Rezultatele sunt un caracter unic și o performanță incredibilă.

Cel mai bun exemplu este noul Audi RS Q3, a cărui specificație standard oferă un număr impresionant de 400 CP și un cuplu maxim de 480 Nm. Cu toate acestea, atelierul ABT Sportsline a stimulat numărul de cai putere spre nivelul maşinilor din Group B.

Datorită noii unități de control ABT Engine Control, special adaptată și testată, propulsorul noului RS Q3 ajunge să livreze 440 CP. Cuplul maxim al motorului pe benzină cu 5 cilindri crește până la 520 Nm respectiv.

Performanțele dinamice ale maşinilor în ambele tipuri de caroserie la fel s-a schimbat, deşi nu semnificativ de mult. Timpul necesar sprintului de pe loc şi până la 100 km/h a scăzut de la 4.5 la 4.3 secunde, iar în caz că se optează pentru un limitator de viteză opţional din uzină, la 280 km/h, cu modificările ABT SUV-ul sport poate ajunge să ruleze cu 285 km/h.

Printre alte modificări oferite pentru noul RS Q3, în această fază, se numără un alt buton personalizat ABT de oprire-pornire a motorului, dar şi o selecţie de jante de model DR, ER-C, FR şi GR, toate într-un format de 20 de inci. Opţional, modelul DR este disponibil în dimensiune de 21 inci.

În imaginile din galeria ataşată, automobilul stă pe roţi cu jante FR.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Vezi şi: