in ,

(foto) Prototipul noii Toyota Supra îşi face debutul mondial la Festivalul de Viteză de la Goodwood

Noua Toyota Supra îşi va face debutul mondial peste câteva zile la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Informaţia a fost confirmată oficial de către subdiviziunea europeană a producătorului auto.

Însă, premiera nu va fi una completă, ci vom vedea deocamdată doar o maşină pre-serie în acţiune, camuflată şi fără niciun fel de informaţii tehnice oferite.

Prototipul va fi condus de către doi dintre oamenii care sunt implicaţi în procesul său de dezvoltare: inginerul-șef Testuya Tada, care are responsabilitatea generală pentru proiectul Supra și pilotul Herwig Daenens.

În urma anunțării noului model Supra la Salonul Auto de la Geneva în luna martie, Toyota poate confirma acum, că acest coupe va fi fidel moștenirii sale distincte ca o mașină sport pură, folosind un motor cu şase cilindri în linie montat în partea frontală şi tracţiune spate!

Prototipul Toyota Supra va fi camuflat în culorile negru-roșu-alb al TOYOTA GAZOO Racing și va fi putea fi văzut în acțiune în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică ale festivalului, pe 12, 13, 14 și 15 iulie.

Vezi şi: (foto) Noua Toyota Supra vine la Salonul Auto de la Geneva? Primul teaser şi cele mai noi detalii

Vizitatorii festivalului vor mai avea o ocazie unică să vadă într-o prezentare statică maşinile Toyota GR Supra Racing Concept şi prototipul cu numărul 8 TOYOTA TS050 Hybrid, cel cu ajutorul căruia a fost câştigată Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Pentru că modelul de serie Toyota Supra A90 se află pe ultima sută de metri a procesului de dezvoltare, o premieră mondială cu toate detaliile este aşteptată până la sfârşitul acestui an. Producătorul a mai confirmat că planifică să scoată maşina pe piaţă până la mijlocul anului 2019.

AutoBlog.MD va transmite în direct Festivalul de Viteză de la Goodwood, ediţia 2018!

Vezi şi: (video) Evoluția modelului Toyota Supra, din 1978 şi până în prezent, într-un minut

Iti place articolul?