in ,

(foto) Prototipul primului Shelby GT350, cu vinil aplicat pe acoperiş, va fi vândut la licitație

Casa de licitații Barrett-Jackson va încerca în ianuarie 2018 să găsească un proprietar pentru primul prototip funcţional al legendarului Shelby GT350, produs în anul 1966. Documentele din registrul Shelby American Auto Club confirmă originalitatea acestuia!

Mașina se deosebește printr-un acoperișul acoperit cu vinil, soluţie care nu se poate regăsi pe niciun Mustang de serie, precum și printr-un decor interior special cu embleme ale cailor sălbatici pe spetezele scaunelor.

Vezi şi: (foto) Un Jaguar şi un Shelby Cobra au fost vândute în acest weekend pentru sume de bani record

Modelul Shelby GT350 a fost construit pe baza unui Mustang fastback și este echipat cu un motor V8 de 4.7 litri, modificat să producă 306 CP. Cutia de viteze este una mecanică cu patru trepte.

Pe modelele de bază un astfel de agregat producea 275 CP, iar spre deosebire de prototip era disponibilă și o cutie de viteze automată cu trei rapoarte.

Vezi şi: (foto/video) Acest prototip unic a fost scos la licitaţie. Vezi cât de neobişnuit îi sună motorul

Pe lângă manipulările făcute sub capota acestui GT350, Shelby i-a instalat o nouă suspensie. Mecanismele de frânare sunt pe puntea din faţă cu discuri, în timp ce în spate se folosesc unele cu tamburi.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Iti place articolul?