in ,

(foto) Puterea diesel. Atelierul G-Power modifică sedanul premium BMW 750d

Atelierul german de tuning G-Power, specializat pe modificarea propulsoarelor automobilelor mărcii bavareze BMW, prezintă rezultatele unui nou proiect. Specialiştii de acolo au o experienţă bogată în domeniu, inclusiv şi în modernizarea modelelor BMW M cu motoare pe benzină, însă cu maşini cu agregate diesel nu au de-a face chiar în fiecare zi.

G Power tuning BMW 750d 4

Astfel, ultimul propulsor asupra căruia s-au făcut toate manipulările necesare este un diesel de 3.0 litri (B57), cu şase cilindri în linie şi cu tocmai patru turbo compresoare! Acestor motor este instalat sub capota sedanului premium BMW 750d. Standard acesta produce circa 400 de CP şi 760 Nm de cuplu.

Vezi şi: (foto) BMW a prezentat cel mai puternic motor diesel cu şase cilindri, disponibil pe Seria 7

Fiabilitatea și longevitatea motoarelor BMW rămân o prioritate pentru G-Power, toate funcțiile standard de diagnosticare și de protecție a motorului rămând intacte după tuning. În acest caz a fost aplicat modulul numit D-Tronik 5 V1. Astfel, când uleiul motorului va atinge temperatura perfectă modulul se va cupla și se va decupla automat când va fi atinsă limita prescrisă de uzina producătoare a temperaturii lichidului de răcire.

Deoarece marea majoritate a condusului de zi cu zi se face prin accelerație parțială, D-Tronik 5 V1 este programat să răspundă la piciorul drept al șoferului, angajându-se numai când este cerută o putere completă. Astfel, în condiții normale de conducere, cum ar fi ambuteiaje sau la viteze foarte mici, modulul rămâne într-un regim stand by, iar automobilul funcționează pe baza unităţii standard de control electronic.

Cu toate acestea, atunci când este nevoie de performanțe maxime, cum ar fi în cazul depășirilor sau accelerării pe şosele, motorul modificat de G-Power îşi demonstrează potențialul maxim al unui turbodiesel modern.

Noul modul D-Tronic 5 V1 va mări puterea totală până la 460 de cai, iar cuplul maxim până la 860 Nm. Respectiv, acceleraţia de la 0-100 de km/h se va face în 4.3 secunde.

Atelierul G-Power nu obişnuieşte să modifice automobilele BMW din punct de vedere estetic, oferindu-le clienţilor doar seturi de jante făcute din aluminiu folosit în industria aeronautică.

Pentru acest BMW 750d se oferă jante HURRICANE RR de culoare neagră Jet Black şi cu cinci spiţe duble (21 de inci). Aceleaşi jante mai pot exista în culori Gun Metal Grey, Stardust Silver şi Diamond-cut.

Vezi şi: (foto/video) BMW M4 poate fi transformat într-un supercar la atelierul G-Power

Vezi şi: (video) G-Power spune cât costă să facă un BMW M6 Convertible cu 800 CP şi 1050 Nm

Preţul cerut pentru modul D-Tronik 5 V1 împreună cu lucrările necesare efectuate este de 3.270 de euro. Setul de jante împreună cu montarea acestora costă 9.211 euro.

G Power tuning BMW 750d 5