in

LoveLove

(foto) S-au adeverit zvonurile! Suzuki Jimny a revenit în Europa în calitate de vehicul comercial

S-au adeverit zvonurile! Suzuki Jimny a revenit în Europa în calitate de vehicul comercial. Anunţul a fost făcut de producătorul nipon acum câteva ore.

De la momentul lansării sale în 2018, modelul a atras atât utilizatorii privați, cât și profesioniștii care caută o performanță off-road autentică. Pentru a satisface în continuare nevoile acestor clienţi, noul model de vehicul utilitar ușor Jimny vine cu un compartiment de bagaje mare, cu o podea plană și cu o partiție de siguranță pentru marfă.

Suzuki Jimny LCV 0

Modelul de vehicul utilitar ușor are aceeași performanță autentică, fără compromisuri, de off-road dorită de profesioniști, ca și modelul de vehicul dedicat transportului de pasageri. Elementele esențiale cheie sunt un cadru tip scară, cele trei unghiuri de abordare a drumurilor proaste, suspensie rigidă pe osie cu trei legături și ALLGRIP PRO – un sistem 4×4 part-time cu o cutie de transfer low range.

Pentru utilitate sporită, modelul are o capacitate mare de 863 litri, cu 33 litri mai mare decât într-un Jimny obişnuit atunci când scaunele din spate sunt rabatate. În plus, dispune de o podea plată pentru o mai bună practicabilitate și o partiție de siguranță care protejează încărcăturile care se deplasează prin cabină.

Iar pentru o mai mare liniște sufletească în ceea ce privește conducerea atât pe drum, cât și în afara sa, modelul este echipat cu aceleași caracteristici de siguranță ca și cel dedicat transportului de pasageri, inclusiv cu Dual Sensor Brake Support (DSBS), care utilizează frână automată pentru a evita o coliziune, precum și controlul de menținere în rampă/coborâre în pantă. În plus, eCall, o funcție de mesagerie de urgență în caz de coliziune, este o dotare recent adăugată.

Suzuki Jimny LCV 1

Amintim că reprezentanța Suzuki în Moldova ne-a declarat că livrările de Jimny în ţara noastră nu vor fi afectate de deciziile luate în occident. Respectiv, modelul dedicat transportului de pasageri rămâne disponibil de cumpărat fără niciun fel de impediment, comparativ cu situaţia din ţările UE, acolo unde modelul nu va mai corespunde din 2021 normelor de emisii impuse şi astfel nu va mai fi disponibil.

Deşi modelul comercial va folosi în continuare acelaşi propulsor, micul SUV a fost înregistrat în calitate de vehicul comercial din clasa N1, care nu este supusă noilor cerințe de mediu.

Autovehiculele din clasa N1 înseamnă un automobil marfar de tonaj redus cu o capacitate de încărcare de până la 3.5 tone. Pentru a putea fi înregistrat un autovehicul astfel, producătorul este nevoit să elimine scaunele din spate din cabină și să opereze alte mici modificări în interior, aşa cum a făcut deja Suzuki.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab