(foto) Mercedes-Benz vine la Salonul Auto de la Frankfurt cu un nou concept spectaculos

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 04.09.2019) Marea premieră a celor de la Mercedes-Benz va fi un concept din linia de electromobile EQ. Nu există deocamdată o confirmare oficială şi nici o denumire exactă, însă spunându-ne că este un „sedan electric cu patru locuri” considerăm că ar fi vorba despre conceptul modelului EQS.

Germanii au făcut publice pe reţelele de socializare câteva imagini care ne arată parţial partea frontală, silueta şi pe deplin habitaclul spectaculos cu soluţii şi ecrane care le vom vedea atât pe modelul de serie, cât şi în noul S-Class.


(29.07.2019) (foto) S-Class-ul printre electromobilele Mercedes, surprins la teste. Are la fel mânere retractabile

Cel mai mare automobil electric din viitoarea gamă a mărcii Mercedes-Benz nu mai este un secret. Anterior a mai fost văzut de fotografi spioni, însă într-o proaspătă serie de imagini mașina apare cu un camuflaj mai modest, fapt care ne permite atât nouă, cât şi designerilor independenţi, să ne imaginăm cum va arăta modelul de serie.

Totuşi, deocamdată, elementele camuflate ale caroseriei vehiculului pot acoperi şi nişte panouri false, astfel încât tipul caroseriei sale este deocamdată neclar. Cel mai probabil noul EQS va fi un liftback, mai apropiat de termen decât acelaşi CLS sau Mercedes AMG GT 4-door coupe.

Din punct de vedere a dimensiunilor acest electromobil ar trebui să fie asemănător cu noul S-Class, iar ampatamentul, luând în considerare avantajele platformei electrice, ar trebuie să fie mai mare. Se pot observa şi nişte mânere retractabile, o soluţie pe care o vom vedea şi pe noul S-Class.

Aparent, aspectul exterior al electromobilului va fi unul cunoscut, cu faruri triunghiulare, stil lansat de noile CLS şi A-Class. Partea frontală va fi realizată cel mai probabil în conformitate cu designul lansat de noul EQC, garantate fiind şi unele soluţii de culoare.

Ceea ce ţine de partea tehnică a modelului. Noul EQS ar trebui să pună la dispoziţie mai multe versiuni de baterii prin care autonomia ar trebui să varieze între 400 şi 550 de km. Prima ar trebui să fie în mod normal şi cea mai dinamică, cu o acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h în cel mult patru secunde. Modelul cu cea mai mare autonomie va fi respectiv unul dintre cele mai lente pentru a menţine cât mai multă energie în baterie, deşi timpul necesar acceleraţiei nu va fi probabil mai mare de şase secunde.

Pe lângă un singur sau o pereche de motoare electrice, Mercedes-Benz va pune pe model şi un sistem electric de 800 V sau poate chiar mai performant, prin intermediul căruia timpul necesar realimentării va dura doar câteva minute.

Până vor apărea mai multe informaţii, se aşteaptă că noul EQS să fie prezentat al sfârşitul lui 2020, aproape simultan cu startul producţiei. În vânzare va apărea la începutul lui 2021, aproximativ în aceeaşi perioadă de timp când vom vedea la dealeri şi noul W 223.

Iată cum ar putea arăta noile EQS, dar şi EQE:


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...