in

(foto) Şapte maşini de lux care au scaune individuale spate şi pot fi văzute şi în Chişinău

Aproximativ toate automobilele care se produc în serie au prin construcţie o banchetă din spate pe care se pot aşeza trei persoane.

Însă, există şi maşini care dispun de doar două fotolii confortabile pentru pasagerii din spate, de regulă acestea fiind cele mai costisitoare de pe piaţă.

Pasagerii care au ocazia să călătorească în astfel de automobile nu se vor plictisi. Aceştia dispun de ecrane separate ale sistemului multimedia, funcţie de masaj, suport pentru picioare, măsuţe şi chiar un frigider dacă se optează pentru acesta.

Am ales şapte automobile de lux care au scaune individuale spate şi pot fi văzute şi pe străzile din Chişinău.

1. Bentley Bentayga

Dacă sedanurile de top care au o banchetă din spate despărţită de un tunel central sau o cotieră masivă ne sunt obişnuite, atunci mai rar vezi maşini de teren care să aibă o astfel de opţiune. Unul dintre acestea este cel mai rapid SUV de pe planetă – Bentley Bentayga – care poate fi comandat cu două scaune separate.

Printre altele amintim că un Bentayga dispune de un motor W12 de 6.0 litri volum, care produce 600 de cai putere. Acceleraţia de la 0-100 km/h o face în 4.1 secunde, iar viteza maximă ajunge la 301 km/h.

Vezi şi: (video) Premieră: Test Drive Bentley Bentayga 6.0 W12

2. Porsche Panamera Turbo Executive

Versiunea Panamera numită Executive presupune un automobil care are un ampatament mai lung cu 150 de milimetri, iar lungimea totală a caroseriei se ridică la 5.2 metri.

Printre dotările de bază a unui astfel de model se numără suspensie pneumatică, acoperiş panoramic, scaune încălzite, o perdea pe lunetă care protejează împotriva razelor solare, etc.

Apropo, noua generație Porsche Panamera vine deja în versiunea standard cu patru scaune.

Vezi şi: (video) Porsche a lansat două versiuni noi de bază şi varianta Executive pentru Panamera. Iată cât costă

3. BMW Seria 7

O banchetă despărţită o pot comanda şi cei care optează pentru noua generaţie Seria 7 Long. Este o dotare opţională care nu costă puţin, dar care va adăuga suporturi pentru picioare, mese care se pliază şi se ascund în tunelul central şi o tabletă cu ecran tactil.

Mai mult, cei mai pretenţioşi pot solicita de la BMW instalarea unui acoperiş panoramic, a unui sistem audio premium Bowers&Wilkins, a unui sistem de masaj şi ventilare a scaunelor, etc.

4. Audi A8 L

Ca şi în cazul lui BMW Seria 7, modelul A8 din gama celor de la Audi este disponibil cu scaune separate în locul tradiţionalei banchete din spate doar în versiunea Long.

Doritorii pot comanda instalarea a două scaune despărţite pentru o sumă de bani cu trei zerouri la final, însă cifra se poate dubla în cazul selectării unei alte variante care presupune o tapiţerie mai luxoasă a părţii posterioare a habitaclului.

Atunci vor mai apărea şi suporturi pentru picioare acţionate electric, sistem multimedia separat, masaj şi ventilare pentru scaune, un TV tuner şi multe alte bunătăţi.

5. Range Rover SVAutobiography LWB

O altă maşină de teren cu scaune separate pe bancheta din spate este acest Range Rover. Fotoliile sunt oferite doar pentru modelele cu ampatament mărit.

Vezi ce dotări poate avea o astfel de maşină într-un reportaj special pe care l-am realizat în Chişinău.

6. Mercedes-Maybach

Un alt sedan de lux în care pasagerii vor putea găsi două scaune confortabile şi separate în spate este sedanul Mercedes-Maybach. Acesta poate fi disponibil în trei versiuni: S400, S500 şi S600 care au motoare ce produc 333, 455 şi 530 CP respectiv.

Evident, interiorul îi excelează în calitatea materialelor şi numărul de dotări. Pasagerii se vor simţi confortabil în călătorii scurte sau lungi, fiindu-le oferite şi perne pentru că pot adormi stând în asemenea “tronuri” regești.

майбах

7. Maserati Quattroporte GTS

Cel mai mare sedan Maserati este disponibil cu un motor V8 care dezvoltă 530 de cai şi este cuplat la o transmisie manuală cu opt trepte. Acesta accelerează până la 100 de km/h în doar 4.7 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 307 km/h.

Scaune despărţite pe bancheta din spate se oferă doar pe versiunea GTS GranLusso. Fotoliile sunt despărţite de un tunel central cu inserţii din lemn. Fiecare pasager are acces la un sistem de control al climei, porturi USB, ecrane multimedia, prize de 12V şi un spaţiu ventilat pentru băuturi.

Iti place articolul?