in ,

(foto) Schimbare de situaţie. Iată cu ce maşini ne va surprinde în viitor cei de la Jaguar

Jaguar va lansa două modele electrice, printre care şi un SUV, în locul unui urmaş pentru sedanul XJ şi a versiunii de producţie a conceptului C-X75.

FOTO: greencarreports.com
FOTO: greencarreports.com

Aproape toţi constructorii auto au anunţat deja planuri ambiţioase pentru lansarea unor game diversificate de modele electrice până în 2020, atunci când vor intra în vigoare noile norme pentru emisii impuse de Uniunea Europeană.

Vezi şi: Germania începe revoluţia electrică: Va interzice vânzarea maşinilor diesel şi pe benzină în 2030

Printre puţinii care nu şi-au dezvăluit încă noile ambiţii se numără Jaguar, însă surse din interiorul constructorului britanic deţinut de Tata Motors afirmă că inclusiv acesta şi-a stabilit deja o nouă strategie.

jaguar_xj_l_diamond_1

Astfel, Jaguar va renunţa la lansarea unui urmaş pentru XJ şi va dezvolta în locul său un coupe electric cunoscut sub numele de cod X590.

Vorbim despre un coupe cu 4 uşi care va beneficia de un design nou şi care va include funcţii de pilotaj autonom. Cu alte cuvinte, avem în faţă un posibil rival pentru Tesla Model S.

Cel de-al doilea model electric va fi un SUV premium care va fi lansat cel târziu în 2019. Acesta va fi disponibil în versiuni cu tracţiune spate şi tracţiune integrală, iar Jaguar va echipa modelul cu trei tipuri de baterii, în funcţie de autonomia dorită de client.

FOTO: carmagazine.co.uk
FOTO: carmagazine.co.uk

Această nouă strategie a determinat Jaguar să renunţe la dezvoltarea unei versiuni de serie pentru conceptul C-X75.

În plus, va exista un facelift pentru XE care va include un motor de 550 CP şi modificări majore la interior, în timp ce viitorul Jaguar F-Type va beneficia de mai mult spaţiu la interior.

Sursa: Automarket

Iti place articolul?