in ,

(foto) Se poate şi mai mult? Noul Audi RS 6 Avant, modificat să producă mai mulţi CP decât Bugatti Veyron!

Atelierul german de tuning Wheelsandmore a pus mâna pe noul Audi RS 6 Avant în caroserie C8. Proiectul care a rezultat este numit @TenTension (Attentension) şi cele mai extreme modificări fac acest break pentru familişti, pe care am avut ocazia să-l testăm şi noi, să producă mai mulţi CP decât hipercarul Bugatti Veyron!

Dar să fie asta un plafon?

Aşadar, cei care vor opta pentru serviciile atelierului şi un Stage 1, vor primi în schimb o maşină cu software optimizat în mod clasic, cu 710 CP şi 920 Nm faţă de puterea şi cuplul original (600 CP/800 Nm). Prețul pentru acest upgrade este de aproximativ 2.100 de euro, include manipularea ECU şi scoaterea limitatorului de viteză maximă.

Un Stage 2 prevede, în plus faţă de modificările anterioare, instalarea unui nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament de la Capristo, cu supape controlate, care înlocuiește amortizoarele de zgomot frontale şi cele de mijloc din motive optimizate pentru flux și relevante din punct de vedere acustic. Cu noul eşapament automobilul produce deja 725 CP şi 930 Nm de cuplu. Preţul pentru Stage 2 cu lucrările de montaj incluse este de 7.688 euro.

Un Stage 3 are menirea de a înlocui conducta de aer și carcasa filtrului împreună cu filtrele propriu-zise pentru optimizarea versiunilor și colectoarele de admisie cu unele modificate. Acest upgrade face maşina să producă 786 CP și 1.060 Nm, costând în total cu toate cele anunţate mai devreme 12.521 de euro.

Un Stage 4 aduce pe lângă cele enumerate mai sus nişte turbocompresoare revizuite. Componentele din uzină primesc arbori de turbină mai mari, precum și compresoare modificate corespunzător, rulmenți axiali ranforsați și intrări de dimensiuni mai mari. Cu acestea se face un upgrade de până la 965 CP şi 1.250 Nm pentru 33.529 de euro în schimb.

Există şi un Stage 5! Tot ceea ce perturbă puterea din cauza soluţiilor folosite pentru a corespunde standardului EURO 6-d Temp și “mănâncă” din performanță este înlocuit, începând de la downpipes-uri şi până la turbocompresoare. Catalizatorii, filtrele de particule și toate amortizoarele de zgomot, altele decât amortizoarele de zgomot din spate, cad victime upgrade-ului. Rezultatul este un upgrade magic până la 1.010 CP şi un cuplu electronic limitat la 1.250 Nm. Costă componentele necesare şi lucrările tocmai 41.932 de euro.

Nici într-un caz, în urma modificărilor făcute, nu se anunţă cum se modifică caracteristicile dinamice (în afară de o viteză maximă de peste 330 km/h, indiferent de Stage-ul aplicat). Amintim că un RS 6 Avant stoc poate face 0-100 km/h în 3.6 secunde şi poate rula cu maxim 305 km/h.

Printre alte produse, Wheelsandmore propune trei modele de jante: 6Sporz2, F.I.W.E. şi Atom. Toate cele trei modele de jante sunt disponibile fie pe ambele axe cu anvelope Continental 295/30/22, fie atunci când se utilizează jante mai late de 11.5 J pe spate cu anvelope 285/30/22 și 335/25/22. Prețul pentru un set complet de roţi cu senzori TPMS începe de la 6.300 euro. Toate modelele de jante pot fi finisate individual în orice culoare și pot fi, de asemenea, polişate frontal folosindu-se o mașină CNC in-house pentru a pune în aplicare un efect elegant bi-color.

Ca și în cazul predecesorului Audi RS 6 Avant C7, producătorul de suspensii KW are, de asemenea, diferite opțiuni pentru optimizarea și micșorarea gărzii la sol pentru noul RS 6 Avant. Pe lângă un Variant 4 coilover kit pentru 4.369 euro, Wheelsandmore oferă și arcuri reglabile la un preț de 755 euro.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Iti place articolul?