in ,

(foto) Se vinde şi este într-o stare ideală. Compania McLaren a restaurat un supercar F1

Compania McLaren Automotive a scos la vânzare un exemplar al supercarului F1, care a fost restaurat de către specialiştii departamentului care se ocupă de maşinile clasice.

Potrivit britanicilor, automobilul se află într-o stare ideală, ca şi cum ar fi ieşit recent de pe linia de producţie. În total, fostul proprietar al maşinii a parcurs 4.500 de kilometri.

2016-McLarenF1-14

Exemplarul din imagini este unul dintre ultimele care s-au făcut pentru a fi folosite pe drumurile publice. Şasiul are numărul de ordine 69, iar maşina este a 60-a din numărul total de 64 de unităţi produse.

McLaren F1 a fost construit în perioada 1993-1998, în ultimul an fiind asamblate doar 6 maşini, iar cea din articolul nostru fiind una dintre ele.

Supercarul este pus în mişcare de un motor atmosferic de 6.1 litri volum şi cu 12 cilindri, care produce 636 de cai putere. Automobilul dezvoltă o viteză maxină de 372 de km/h, în timp ce acceleraţia de la 0-100 de km/h durează 3.2 secunde.

2016-McLarenF1-07

Preţul automobilul nu a fost anunţat. Suma cerută se discută separat cu fiecare potenţial client.

Cele mai interesante curiozităţi despre această maşină:

  • Cel mai unic McLaren F1 din lume a fost produs în anul 1993 şi vopsit într-o culoare galbenă. Este singurul exemplar vopsit într-o astfel de culoare şi a fost vândut pe eBay pentru suma de 1.7 milioane de dolari.
  • Până în anul 2005, momentul apariţiei pe lume a modelului de serie Bugatti Veyron, automobilul britanic era desemnat drept cel mai rapid din lume.
  • Volanul şi scaunul şoferului sunt amplasate fix în centrul habitaclului.
  • Un proprietar al unui exemplar F1 a fost renumitul actor Rowan Atkinson (Mr. Bean). Chiar dacă a parcurs cu maşina sa 65.600 de kilometri şi a accidentat-o grav de două ori, el a reuşit să o vândă cu 12 milioane de dolari.

mr bean mclaren

  • Viitorul proprietar al acestui supercar, la acea vreme, putea să aleagă orice culoare, fără restricţii, pentru caroserie.
  • Unele componente ale motorului au fost poleite cu aur curat pentru o mai bună disipare a căldurii.

Iti place articolul?