in ,

(foto) Secretele lui Speedtail. McLaren oferă în sfârşit detalii despre ce ascunde “sub capotă”

A trecut deja mai mult de un an şi jumătate de la prezentarea noului McLaren Speedtail – cel mai scump şi rapid automobil de serie al mărcii, care a început deja să fie livrat clienţilor – însă de atunci niciodată nu s-a detaliat ce ascunde “sub capotă”.

La momentul lansării compania a declarat că informaţii suplimentare vor fi oferite peste jumătate de an, însă a făcut-o abia acum.

McLaren Speedtail secrets 2

În urma anunțului că Speedtail – cel mai rapid McLaren făcut vreodată – a finalizat teste de validare de mare viteză în Statele Unite și a atins viteza maximă de 403 km/h mai mult de 30 de ori, inginerii McLaren au fost întrebaţi cum poate acest automobil merge atât de repede?

Răspunsul este că o combinație de atribute, inclusiv excelența aerodinamică și greutatea redusă a vehiculului, oferă performanța uimitoare a Hyper-GT-ului hibrid. Fundamental pentru aceasta este un sistem de propulsie electrificat, care încorporează tehnologia de pionierat a bateriilor pentru a stabili un nou punct de referință pentru eficiența hibridizată.

Acest lucru deblochează accelerația intensă a lui Speedtail de pe loc şi până la 300 de km/h în doar 13 secunde şi în continuare spre o viteză maximă de 403 km/h.

Grupul motopropulsor M840TQ cuprinde un motor cu ardere internă de 4.0 litri și o unitate de propulsie electrică, care împreună dezvoltă până la 1.070 CP și un cuplu maxim de 1.150 Nm. Motorul V8 dispune de tehnologie care a evoluat de la primul McLaren hibrid – legendarul McLaren P1. Un nou sistem ușor de admisie a aerului, răcire îmbunătățită a chiulasei și un design revizuit al pistoanelor fac din benzinar o inimă care bate cu 757 CP și 800 Nm de cuplu.

Iar motorul electric, care utilizează tehnologia derivată din Formula E, generează mai mult de 230 kW (313 CP). Acesta îi oferă lui Speedtail cea mai înaltă performanță de instalare, inclusiv de răcire și integrare, decât orice motor electric în prezent folosit pe o maşină stradală de serie. Puterea de livrare este de 8.3 kW/kg, dublu decât eficiența unei mașini sport în medie.

McLaren Speedtail secrets 6

Inginerii de la McLaren Applied – divizia McLaren Group, care se concentrează pe dezvoltarea de produse virtuale, telemetrie, electrificare și control – a lucrat cu echipa Speedtail Electric Drive Technology pentru a integra al său inovator şi dezvoltat pentru motorsport invertor și un convertizor DC/DC în sistemul de propulsie electrică, asigurând nivelurile de control și management necesare pentru a fi experimentate performanțele extraordinare ale maşinii.

Sistemul de stocare a energiei de înaltă tensiune este locul unde Speedtail inovează cu adevărat. O celulă cilindrică de mare putere dispusă într-o matrice unică, cu o capacitate de 1.647 kWh, se află la baza tehnologiei bateriei, fiind extrem de compactă și oferind cel mai bun raport putere-greutate al oricăror baterii de înaltă tensiune disponibile astăzi. Ca o indicație a modului în care tehnologia McLaren a avansat, densitatea de putere a acestei baterii este de patru ori mai mare decât cea a unității din McLaren P1, oferind 5.2 kW/kg și o putere de 270 kW.

Proiectarea și integrarea sistemului de baterii îi permite lui Speedtail să atingă viteza maximă prin implementarea de energie inteligentă, cifrele fiind realizabile, deoarece celulele sunt controlate termic de un sistem de răcire dielectric și permanent cufundat într-un ulei ușor, izolat electric, care transferă rapid căldură departe de celule. Acest sistem, primul de acest gen într-o mașină stradală de serie, este extrem de eficient și permite celulelor să ruleze mai greu și pentru mai mult timp.

McLaren Speedtail secrets 7

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

(video) Cursa hipermobilelor: Noul McLaren Speedtail vs Lockheed Martin F-35 Lightning II

(video) Premieră: Noul McLaren Elva – 1.66 milioane de euro pentru 0-200 km/h în sub şapte secunde