in ,

(foto) SEMA 2016: Oricine ar fi încântat să conducă această maşină bazată pe un Mustang produs în 1965

Atelierul american de tuning Timeless Kustoms a prezentat la festivalul de tuning SEMA conceptul numit Vicious, creat pe baza unui coupe Ford Mustang produs în anul 1965.

Prototipul ascunde sub capotă un motor tri-turbo care produce 1.000 de cai putere.

timeless-kustoms-mustang-1965-sema-2016_23

Noutatea a fost construită pe baza unui şasiu unic creat de compania Art Morrison care are amortizoare reglabile preluate de la supercarul Chevrolet Corvette.

Conceptul a păstrat acoperişul original, însă a primit un kit exterior aerodinamic care face automobilul mult mai lat.

Vezi şi: (foto/video) SEMA 2016: Rachetă aurită cu 750 CP sub forma unui Ford Mustang

Muscle-car-ul este pus în mişcare de un V8 de 5.1 litri, livrat de Ford Performance, care are un compresor mecanic şi alte două turbo compresoare. Datorită şi sistemului de evacuare a gazelor de eşapament MagnaFlow, puterea agregatului cuplat la o transmisie secvenţială cu şase trepte trece puţin peste 1.000 de cai putere.

Jantele maşinii măsoară 19 inci şi sunt încălţate în pneuri de curse care sunt disponibile doar pe cea mai extremă versiune Dodge Viper – ACR. Mecanismele de frânare sunt carbono-ceramice, iar discurile măsoară 394 mm.

Vezi şi: (foto) SEMA 2016: Chevrolet a readus la viaţă un coupe Chevelle produs în anul 1969

În habitaclu au fost instalate scaune sport tapiţate cu piele de culoare roşie, volan sport Sparco cu padele de schimbare a vitezelor şi un panou de bord digital.

Iată câteva secvenţe din procesul de creare a acestei maşini:

Galerie foto: