in ,

(foto) SEMA 2018: Ford a prezentat supercarul GT în ediţia limitată Carbon Series

În Statele Unite ale Americii, în oraşul Las Vegas, a început astăzi şi va continua până pe 2 noiembrie noua ediţie a SEMA show – cel mai mare eveniment automobilistic dedicat maşinilor modificate. Acolo participă zeci de ateliere de tuning, producători de piese, dar şi constructori de automobile de serie care pregătesc cu această ocazie maşini speciale.

Printre aceştia se numără evident gigantul Ford, care a adus acolo printre altele supercarul GT într-o nouă ediţie specială – Carbon Series.

Vezi şi: (video) Hennessey Heritage Edition F150 este un pick-up mai puternic decât noul Ford GT

Vezi şi: (video) SIAB 2018: Reportaj de la standul Ford – Mustang facelift, noul Fiesta, Ecosport facelift şi noul Ford GT

Noul model din ediția limitată are o greutate mai mică cu aproximativ 18 kg, comparativ cu un supercar standard. Se datorează acest lucru unei serii de elemente inovaţionale uşoare, cum ar fi: roţile cu jante din fibră de carbon, un eşapament sport făcut complet din titan, piulițe din titan pentru prinderea roţilor și un capac din policarbonat cu aerisire suplimentară, care se instalează deasupra compartimentului motorului.

Inginerii Ford au păstrat în lista de dotări doar cele mai esenţiale: sistem de climatizare, radio și sistem multimedia SYNC 3, toate pentru acei clienţi care doresc să meargă cu un mai mare confort până pe şi după ce ies de pe un circuit. Pe de altă parte, pentru a menţine greutatea sub control, s-a renunţat la suporturile pentru pahare şi compartimentul de depozitare din partea laterală a şoferului.

Cea de-a treia ediție specială a lui Ford GT prezintă cea mai mare cantitate de fibră de carbon vizibilă decât oricare alt model anterior, împreună cu nişte culori opţionale pentru accente. Automobilul are la exterior două dungi realizate din straturi de fibră de carbon, părţi din carbon pe barele de protecţie, inclusiv un splitter şi un difuzor din carbon, dar şi jante din fibră de carbon lucioasă. Interiorul la fel abundă în fibră de carbon, care se prezintă deosebit de frumos în combinaţie cu Alcantara, însă aici materialul nu este unul lucios ci mat.

Clienții pot alege între patru culori opționale pentru accente – argintiu, portocaliu, roșu sau albastru – pentru capacele oglinzilor retrovizoare, banda centrală care desparte cele două dungi decorative de pe caroserie și etrierele mecanismelor de frânare Brembo.

Seria Carbon include de asemenea o tapiţerie cu o formă unică pentru scaune, cusături contrastante argintii care se pot găsi şi pe volan, padele de comutare a treptelor din aluminiu anodizat şi o plăcuţă unică pe planşa de bord.

Clienţii care au fost aleşi de Ford pentru a fi demni de un GT, cei care încă sunt în lista de aşteptare, pot comanda acum o maşină din seria limitată Carbon. Numărul total al exemplarelor care vor exista nu se anunţă, însă ni se spune că doar una va fi făcută pe săptămână.

Vezi şi: (foto) Ediţie specială şi limitată: Ford GT 66 Heritage Edition

Vezi şi: (video) Veste bună! Ford a decis să mărească producţia supercarului GT

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?